Svinemørbrad med vandmelonsalat

Let og sommerlig ret med svinemørbrad omviklet med parmaskinke og hertil en lækker salat med vandmelon, edamamebønner og løg.

Skiveskåret svinemørbrad, der ledsages af rosmarinstegte kartofler og salat med edamamebønner og vandmelon
Martin Tanggaard

Ingredienser til svinemørbrad med vandmelonsalat

1 stor svinemørbrad

Salt og peber

Paprika

4-6 skiver parmaskinke

Olivenolie

800 g babykartofler

1-2 spsk. hakket rosmarin

400 g kogte, pillede edamamebønner (optøet fra frost)
400 g vandmelon uden skræl
1 mellemstort rødløg

150 g fetaost

2 spsk. citronolie
En lille håndfuld mynteblade
 

Alternativ til svinemørbrad med vandmelonsalat: Svinemørbrad med syltede løg og ærtepuré
 

Fremgangsmåde til svinemørbrad med vandmelonsalat

Afpuds mørbraden og dup den tør. Krydr den med peber og paprika og vikl parmaskinke omkring.
Opvarm en pande, til den er godt varm. Tilsæt lidt olie og brun mørbraden heri på alle sider. Tilsæt lidt vand, dæmp varmen og lad mørbraden simre under låg i panden i 8-9 min. på hver side. Tag den op og lad den hvile i 5 min., inden den skæres for i skrå skiver.

Opvarm ovnen til 230°. Skyl kartoflerne grundigt og kog dem lige knap møre (ca. 7 min.) i letsalatet vand. Hæld vandet fra og lad kartoflerne dampe tørre under låg. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp lidt olie over og drys med rosmarin. Sæt pladen i ovnen, til kartoflerne er helt møre og gyldne.

Læg edamamebønnerne i et fad. Skær vandmelonen i små tern og kom dem i fadet sammen med finthakket løg og fetaost. Dryp citronolien over og strø med mynteblade. Krydr med friskkværnet peber.