Gris

Svinemørbrad med vandmelonsalat

5. maj 2017 Af Pia Friis Andreassen. Foto: Martin Tanggaard.
Let og sommerlig ret med svinemørbrad omviklet med parmaskinke og hertil en lækker salat med vandmelon, edamamebønner og løg.
Svinemørbrad med vandmelonsalat:
1 stor svinemørbrad
Salt og peber
Paprika
4-6 skiver parmaskinke
Olivenolie
800 g babykartofler
1-2 spsk. hakket rosmarin
400 g kogte, pillede edamamebønner (optøet fra frost)
400 g vandmelon uden skræl
1 mellemstort rødløg
150 g fetaost
2 spsk. citronolie
En lille håndfuld mynteblade

Fremgangsmåde:

Afpuds mørbraden og dup den tør. Krydr den med peber og paprika og vikl parmaskinke omkring.

Opvarm en pande, til den er godt varm. Tilsæt lidt olie og brun mørbraden heri på alle sider.

Tilsæt lidt vand, dæmp varmen og lad mørbraden simre under låg i panden i 8-9 min. på hver side.

Tag den op og lad den hvile i 5 min., inden den skæres for i skrå skiver.

Opvarm ovnen til 230°.

Skyl kartoflerne grundigt og kog dem lige knap møre (ca. 7 min.) i letsalatet vand. Hæld vandet fra og lad kartoflerne dampe tørre under låg.

Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp lidt olie over og drys med rosmarin. Sæt pladen i ovnen, til kartoflerne er helt møre og gyldne.

Læg edamamebønnerne i et fad.

Skær vandmelonen i små tern og kom dem i fadet sammen med finthakket løg og fetaost.

Dryp citronolien over og strø med mynteblade. Krydr med friskkværnet peber.

Sponsoreret indhold