Gå til hovedindhold
< Tilbage til forsiden
  • Nyhedsbrev
  • Køb abonnement
  • Privatlivspolitik
Ude og Hjemme
  • Abonnement
  • Slank
    • Slankekure
      • Low Carb-kure
      • Proteinkure
      • Fastekure
      • Dukan Kuren
      • Gode slanketips
      • Forøg forbrænding
    • Motion og træning
      • Træningsøvelser
      • Motivation
    • Slankemad
      • Slankende madvarer
      • Sunde snacks
    • Helbred
      • Undgå sygdom
      • Vitaminer og helse
  • Skæbner
  • Spil
    • Indsend krydsordsløsninger
    • Konkurrencer
  • Familie
    • Hund
      • Søde hunde
      • Hundens sundhed
    • Kat
      • Sjove katte
    • Husmorråd
      • Forbrug
      • Gør det selv
  • Opskrifter
    • Kød
    • Fjerkræ
    • Fisk
    • Bagværk
    • Billige madplaner
    • Dessert og kage
    • Vegetaropskrifter
    • Supper
    • Tilbehør
  • Video
  • Sex og samliv
    • Sex
    • Parforhold
    • Dating
    • Utroskab
    • Podcast
  • Horoskop
    • Alle horoskoper
      • Vandmanden
      • Fiskene
      • Vædderen
      • Tyren
      • Tvillingerne
      • Krebsen
      • Løven
      • Jomfruen
      • Vægten
      • Skorpionen
      • Skytten
      • Stenbukken
    • Det overnaturlige
      • Clairvoyance
      • Drømmetydning
      • Horoskoper
      • Håndlæsning
      • Numerologi
      • Stjernetegn
      • Tarot
      • Stjernetegn
  • Forside
  • Opskrifter
  • madplaner
  • Madplan med okseculotte, kylling og toast

Madplan med okseculotte, kylling og toast

Har du brug for lidt inspiration til hverdagsmaden? Så kan du hver uge følge Ude og Hjemmes madplan

Mail Print
Foto: Martin Tanggaard

Fredag d. 15. februar 2013 - af Pia Friis Andreassen

PrintPrint
  • Del på Facebook
  • Del på Twitter
  • Del på Google+

Hver uge laver Pia en madplan med fem retter god mad og madpakkeforslag til en familie på to voksne og to børn.

Følg blot indkøbsseddel og opskrifter i madplanen, så slipper du for bekymringerne om, hvad der skal spises af god og sund mad i løbet af ugen.

Husk at koordinere med dit basislager, så du ikke kommer til at mangle noget i din madplan.

Du kan se retterne i galleriet.
 

Indkøbsliste til madplanen

Frost/køl:

450 g kyllingebrystfilet
2 x 300 g andelever (frost)
2 x 400 g hakket oksekød med bøgerøget bacon
4 skinkemedaljoner
1200 g okseculotte
1 pk. parmaskinke i skiver
200 g Philadelphia flødeost
1 kg haricots verts (frost)
300 g leverpostej
1 pk. kogt skinkepålæg
Ca. 900 g Danbo 30+ mellemlagret ost
500 g cremefraiche 18 %, 10 æg
750 g ærter (frost)
150 g bacon i skiver

Kolonial:

1 glas syltede chilier
1 fuldkornsrugbrød
1 pk. hvedetortillaer (6 stk.)
1 pk. fuldkorns-toastbrød
140 g tomatkoncentrat
250 g rosiner
1 dåse torskerogn (200 g)

Grønt:

2 potter persille
1 bk. karse
1 icebergsalat
1 bdt. porrer
2 store røde peberfrugter
2 x ½ kg økologiske bananer
750 g jordskokker
1 bdt. radiser
1½ kg bagekartofler

Det havde Pia selv til madplanen

Olie, smør, fuldkornsspaghetti, salt, peber, timian, cayennepeber, hvidløg, løg, æbleeddike, rødvin, mælk.
 

Ugens madpakker fra madplanen

Mandag:

1-2 rugbrødsklapsammener med leverpostej. Ost i bjælker. Radiser.

Tirsdag:

Ristet fuldkorns-toast med ost, skinke og sennep. Banan.

Onsdag:

Rugbrød med leverpostej og æg. Banan.

Torsdag:

Rugbrød med torskerogn, skinke og karse. Ost i bjælker.

Fredag:

Ristet rugbrød med ærtepuré (rest fra torsdag), æg og karse. En lille håndfuld rosiner.

Madplan med okseculotte, kylling og toast

Kylling med parmaskinke
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard


Lækker kylling, der fyldes med flødeost og chili og omvikles med parma 





 
4 pers.


Ingredienser til kylling med parmaskinke:
 
450 g kyllingefileter 
2 spsk. olie + olie til pensling 
1 pk. parmaskinke i skiver 
Ca. 100 g flødeost 
Ca. ½ dl syltede grønne chilier (afdryppede og skiveskårne) 

Tilbehør:

Ca. 300 g tørrede fuldkornsspaghetti 
1 potte persille
½ dl olie 
Salt 
Haricots verts 

PRØV OGSÅ: Kylling med ovnstegte rodfrugter


Fremgangsmåde:
 
Kyllingefileter: 

Afpuds kyllingefileterne. Skær hver filet i to tynde fileter. Dup dem tørre og brun dem hurtigt i olien på en pande. Tag dem af varmen. Læg en kyllingefilet oven på et stykke parmaskinke. Bred lidt flødeost ud på toppen og læg chili på efter behag. Læg en kyllingefilet ovenpå og luk parmaskinken omkring de to kødstykker. Læg alle kyllingepakkerne på en plade med bagepapir. Pensl dem med lidt olie. Sæt pladen i en 200° varm ovn i ca. 25 min. 

Tilbehør: 

Kog spaghettien efter anvisningen på emballagen. Skyl persillen, dup den tør og kør persille med stilke og olie sammen til en tynd puré i en foodprocessor. Smag til med salt. Vend pureen med afdryppet spaghetti. 
Kog haricots vertsene efter anvisningen på emballagen. 

Tilberedningstid: 

Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

PRØV OGSÅ: Kyllingesalat
 
Kylling med parmaskinke
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard


Lækker kylling, der fyldes med flødeost og chili og omvikles med parma 





 
4 pers.


Ingredienser til kylling med parmaskinke:
 
450 g kyllingefileter 
2 spsk. olie + olie til pensling 
1 pk. parmaskinke i skiver 
Ca. 100 g flødeost 
Ca. ½ dl syltede grønne chilier (afdryppede og skiveskårne) 

Tilbehør:

Ca. 300 g tørrede fuldkornsspaghetti 
1 potte persille
½ dl olie 
Salt 
Haricots verts 

PRØV OGSÅ: Kylling med ovnstegte rodfrugter


Fremgangsmåde:
 
Kyllingefileter: 

Afpuds kyllingefileterne. Skær hver filet i to tynde fileter. Dup dem tørre og brun dem hurtigt i olien på en pande. Tag dem af varmen. Læg en kyllingefilet oven på et stykke parmaskinke. Bred lidt flødeost ud på toppen og læg chili på efter behag. Læg en kyllingefilet ovenpå og luk parmaskinken omkring de to kødstykker. Læg alle kyllingepakkerne på en plade med bagepapir. Pensl dem med lidt olie. Sæt pladen i en 200° varm ovn i ca. 25 min. 

Tilbehør: 

Kog spaghettien efter anvisningen på emballagen. Skyl persillen, dup den tør og kør persille med stilke og olie sammen til en tynd puré i en foodprocessor. Smag til med salt. Vend pureen med afdryppet spaghetti. 
Kog haricots vertsene efter anvisningen på emballagen. 

Tilberedningstid: 

Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

PRØV OGSÅ: Kyllingesalat
 

Mandag:

Kylling med parmaskinke

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

Lækker kylling, der fyldes med flødeost og chili og omvikles med parma

 

4 pers.

Ingredienser til kylling med parmaskinke:

 

450 g kyllingefileter
2 spsk. olie + olie til pensling
1 pk. parmaskinke i skiver
Ca. 100 g flødeost
Ca. ½ dl syltede grønne chilier (afdryppede og skiveskårne)

Tilbehør:

Ca. 300 g tørrede fuldkornsspaghetti
1 potte persille
½ dl olie
Salt
Haricots verts

PRØV OGSÅ: Kylling med ovnstegte rodfrugter

Fremgangsmåde:

 

Kyllingefileter:

Afpuds kyllingefileterne. Skær hver filet i to tynde fileter. Dup dem tørre og brun dem hurtigt i olien på en pande. Tag dem af varmen. Læg en kyllingefilet oven på et stykke parmaskinke. Bred lidt flødeost ud på toppen og læg chili på efter behag. Læg en kyllingefilet ovenpå og luk parmaskinken omkring de to kødstykker. Læg alle kyllingepakkerne på en plade med bagepapir. Pensl dem med lidt olie. Sæt pladen i en 200° varm ovn i ca. 25 min.

Tilbehør:

Kog spaghettien efter anvisningen på emballagen. Skyl persillen, dup den tør og kør persille med stilke og olie sammen til en tynd puré i en foodprocessor. Smag til med salt. Vend pureen med afdryppet spaghetti.
Kog haricots vertsene efter anvisningen på emballagen.

Tilberedningstid:

Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

PRØV OGSÅ: Kyllingesalat

 

1 / 6
Tortillaer med andelever
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard


Madpandekager med anderledes, men lækkert fyld 





 
4 pers.


Ingredienser til tortillaer med andelever:
 
(Andeleveren optøs i køleskabet aftenen før brug.) 

6 hvedetortillaer

Andelever:

2 x 300 g andelever (optøet fra frost) 
1 stort, finthakket løg 
2 spsk. olie 
2 spsk. tomatkoncentrat 
2 finthakkede fed hvidløg 
½ dl vand 
1 tsk. timian 
½ tsk. salt 
Peber 

Øvrigt fyld:

½ icebergsalat skåret i strimler 
250 g cremefraiche 18 % 
Syltede chili efter behag 

PRØV OGSÅ: Wokret med kalkun og grøntsager


Fremgangsmåde:
 
Andelever: 

Fjern hinder og sener fra andeleveren. Skær leveren i små tern og dup dem tørre. Sautér løget klart i olien. Skru op for varmen og lad leveren stege med, til den skifter farve. Lad tomatkoncentrat og hvidløg stege med i ½ min. Tilsæt vand og lad det simre i ca. 2 min. Smag til med timian, salt og peber. 

Tortillaer: 

Fyld kødsauce, icebergsalat, cremefraiche og chili på lune tortillaer og rul dem sammen. 

Tilberedningstid: 

Ca. 30 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.

PRØV OGSÅ: Svinekød i wrap
Tortillaer med andelever
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard


Madpandekager med anderledes, men lækkert fyld 





 
4 pers.


Ingredienser til tortillaer med andelever:
 
(Andeleveren optøs i køleskabet aftenen før brug.) 

6 hvedetortillaer

Andelever:

2 x 300 g andelever (optøet fra frost) 
1 stort, finthakket løg 
2 spsk. olie 
2 spsk. tomatkoncentrat 
2 finthakkede fed hvidløg 
½ dl vand 
1 tsk. timian 
½ tsk. salt 
Peber 

Øvrigt fyld:

½ icebergsalat skåret i strimler 
250 g cremefraiche 18 % 
Syltede chili efter behag 

PRØV OGSÅ: Wokret med kalkun og grøntsager


Fremgangsmåde:
 
Andelever: 

Fjern hinder og sener fra andeleveren. Skær leveren i små tern og dup dem tørre. Sautér løget klart i olien. Skru op for varmen og lad leveren stege med, til den skifter farve. Lad tomatkoncentrat og hvidløg stege med i ½ min. Tilsæt vand og lad det simre i ca. 2 min. Smag til med timian, salt og peber. 

Tortillaer: 

Fyld kødsauce, icebergsalat, cremefraiche og chili på lune tortillaer og rul dem sammen. 

Tilberedningstid: 

Ca. 30 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.

PRØV OGSÅ: Svinekød i wrap

Tirsdag:

Tortillaer med andelever

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

Madpandekager med anderledes, men lækkert fyld

 

4 pers.

Ingredienser til tortillaer med andelever:

 
(Andeleveren optøs i køleskabet aftenen før brug.)

6 hvedetortillaer

Andelever:

2 x 300 g andelever (optøet fra frost)
1 stort, finthakket løg
2 spsk. olie
2 spsk. tomatkoncentrat
2 finthakkede fed hvidløg
½ dl vand
1 tsk. timian
½ tsk. salt
Peber

Øvrigt fyld:

½ icebergsalat skåret i strimler
250 g cremefraiche 18 %
Syltede chili efter behag

PRØV OGSÅ: Wokret med kalkun og grøntsager

Fremgangsmåde:

 

Andelever:

Fjern hinder og sener fra andeleveren. Skær leveren i små tern og dup dem tørre. Sautér løget klart i olien. Skru op for varmen og lad leveren stege med, til den skifter farve. Lad tomatkoncentrat og hvidløg stege med i ½ min. Tilsæt vand og lad det simre i ca. 2 min. Smag til med timian, salt og peber.

Tortillaer:

Fyld kødsauce, icebergsalat, cremefraiche og chili på lune tortillaer og rul dem sammen.

Tilberedningstid:

Ca. 30 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.

PRØV OGSÅ: Svinekød i wrap

2 / 6
Cowboy-toast og salat
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard


Nem toast med bøf og løg 





 
4 pers.


Ingredienser til cowboy-toast og salat:
 
8 skiver fuldkorns-toastbrød
½ icebergsalat
Ca. 100 g flødeost 

Bøf med løg:

800 g hakket oksekød
2-3 løg
Smør og olie
2-3 spsk. vand
Salt og peber 

Salat:

2 store røde peberfrugter i tern
1 porre i strimler
1 potte grofthakket persille
1 dl rosiner 

Dressing:

1 spsk. æble- eller hvidvinseddike 
1½-2 spsk. olie
Salt 

PRØV OGSÅ: Pariserbøf


Fremgangsmåde:
 
Salat: 

Bland ingredienserne til salaten. Hæld den sammenrørte dressing over og lad salaten trække i ½ time. 

Bøf med løg:
 
Skær løgene i tynde ringe. Steg dem lysebrune i 1 spsk. smør og 1 spsk. olie. Tilsæt vand og ½ tsk. salt og steg dem, til vandet er opsuget. Tag dem af panden og hold dem varme i alufolie. 

Form kødet til fire flade bøffer og steg dem i 2 spsk. olie over middelstærk varme i ca. 8 min. på hver side. Krydr med salt og peber. 

Cowboy-toast: 

Bryd icebergsalaten i mindre stykker. Rist brødskiverne og fyld dem med salatblade, bøf, flødeost og løg. 

Tilberedningstid: 

Ca. 35 min., heraf arbejdstid ca. 25 min. 

PRØV OGSÅ: Clubsandwich med kylling
 
Cowboy-toast og salat
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard


Nem toast med bøf og løg 





 
4 pers.


Ingredienser til cowboy-toast og salat:
 
8 skiver fuldkorns-toastbrød
½ icebergsalat
Ca. 100 g flødeost 

Bøf med løg:

800 g hakket oksekød
2-3 løg
Smør og olie
2-3 spsk. vand
Salt og peber 

Salat:

2 store røde peberfrugter i tern
1 porre i strimler
1 potte grofthakket persille
1 dl rosiner 

Dressing:

1 spsk. æble- eller hvidvinseddike 
1½-2 spsk. olie
Salt 

PRØV OGSÅ: Pariserbøf


Fremgangsmåde:
 
Salat: 

Bland ingredienserne til salaten. Hæld den sammenrørte dressing over og lad salaten trække i ½ time. 

Bøf med løg:
 
Skær løgene i tynde ringe. Steg dem lysebrune i 1 spsk. smør og 1 spsk. olie. Tilsæt vand og ½ tsk. salt og steg dem, til vandet er opsuget. Tag dem af panden og hold dem varme i alufolie. 

Form kødet til fire flade bøffer og steg dem i 2 spsk. olie over middelstærk varme i ca. 8 min. på hver side. Krydr med salt og peber. 

Cowboy-toast: 

Bryd icebergsalaten i mindre stykker. Rist brødskiverne og fyld dem med salatblade, bøf, flødeost og løg. 

Tilberedningstid: 

Ca. 35 min., heraf arbejdstid ca. 25 min. 

PRØV OGSÅ: Clubsandwich med kylling
 

Onsdag:

Cowboy-toast og salat

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

Nem toast med bøf og løg

 

4 pers.

Ingredienser til cowboy-toast og salat:

 

8 skiver fuldkorns-toastbrød
½ icebergsalat
Ca. 100 g flødeost

Bøf med løg:

800 g hakket oksekød
2-3 løg
Smør og olie
2-3 spsk. vand
Salt og peber

Salat:

2 store røde peberfrugter i tern
1 porre i strimler
1 potte grofthakket persille
1 dl rosiner

Dressing:

1 spsk. æble- eller hvidvinseddike
1½-2 spsk. olie
Salt

PRØV OGSÅ: Pariserbøf

Fremgangsmåde:

 

Salat:

Bland ingredienserne til salaten. Hæld den sammenrørte dressing over og lad salaten trække i ½ time.

Bøf med løg:
 
Skær løgene i tynde ringe. Steg dem lysebrune i 1 spsk. smør og 1 spsk. olie. Tilsæt vand og ½ tsk. salt og steg dem, til vandet er opsuget. Tag dem af panden og hold dem varme i alufolie.

Form kødet til fire flade bøffer og steg dem i 2 spsk. olie over middelstærk varme i ca. 8 min. på hver side. Krydr med salt og peber.

Cowboy-toast:

Bryd icebergsalaten i mindre stykker. Rist brødskiverne og fyld dem med salatblade, bøf, flødeost og løg.

Tilberedningstid:

Ca. 35 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.

PRØV OGSÅ: Clubsandwich med kylling

 

3 / 6
Skinkemedaljon, jordskokker og ærtepuré
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard


Lækre skinkemedaljoner med jordskok-fritter 





 
4 pers.


Ingredienser til skinkemedaljon, jordskokker og ærtepuré:
 
4 skinkemedaljoner 
2 spsk. olie
Salt og peber 

Ærtepuré:

750 g grønne ærter 
250 g cremefraiche 18 % 
Salt og cayennepeber 

Stegte jordskokker:

750 g jordskokker
2 spsk. olie 
1 tsk. timian 
Salt 

PRØV OGSÅ: Svinekød i karrykål


Fremgangsmåde:


Stegte jordskokker: 

Opvarm ovnen til 200°. Skrub jordskokkerne rene og skær dem i både. Dup dem tørre og vend dem med olie på en plade med bagepapir. Krydr med timian og steg dem midt i den varme ovn i ca. 25 min. Vend dem undervejs og krydr med salt mod slutningen. 

Ærtepuré:
 
Kog ærterne i letsaltet vand i 5 min. Kør ærter og cremefraiche til en ensartet masse i en foodprocessor. Smag til med salt og cayennepeber. Gem 1⁄3 af pureen til madpakkerne fredag. 

Skinkemedaljoner: 

Dup medaljonerne tørre og brun dem i olie i 1 min. på hver side. Krydr med salt og peber. Dæmp varmen til middel og steg dem i yderligere ca. 4 min. på hver side. 

Tilberedningstid: 

Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 35 min.

PRØV OGSÅ: Skinkeschnitzel og cremet pasta
 
Skinkemedaljon, jordskokker og ærtepuré
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard


Lækre skinkemedaljoner med jordskok-fritter 





 
4 pers.


Ingredienser til skinkemedaljon, jordskokker og ærtepuré:
 
4 skinkemedaljoner 
2 spsk. olie
Salt og peber 

Ærtepuré:

750 g grønne ærter 
250 g cremefraiche 18 % 
Salt og cayennepeber 

Stegte jordskokker:

750 g jordskokker
2 spsk. olie 
1 tsk. timian 
Salt 

PRØV OGSÅ: Svinekød i karrykål


Fremgangsmåde:


Stegte jordskokker: 

Opvarm ovnen til 200°. Skrub jordskokkerne rene og skær dem i både. Dup dem tørre og vend dem med olie på en plade med bagepapir. Krydr med timian og steg dem midt i den varme ovn i ca. 25 min. Vend dem undervejs og krydr med salt mod slutningen. 

Ærtepuré:
 
Kog ærterne i letsaltet vand i 5 min. Kør ærter og cremefraiche til en ensartet masse i en foodprocessor. Smag til med salt og cayennepeber. Gem 1⁄3 af pureen til madpakkerne fredag. 

Skinkemedaljoner: 

Dup medaljonerne tørre og brun dem i olie i 1 min. på hver side. Krydr med salt og peber. Dæmp varmen til middel og steg dem i yderligere ca. 4 min. på hver side. 

Tilberedningstid: 

Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 35 min.

PRØV OGSÅ: Skinkeschnitzel og cremet pasta
 

Torsdag:

Skinkemedaljon, jordskokker og ærtepuré

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

Lækre skinkemedaljoner med jordskok-fritter

 

4 pers.

Ingredienser til skinkemedaljon, jordskokker og ærtepuré:

 

4 skinkemedaljoner
2 spsk. olie
Salt og peber

Ærtepuré:

750 g grønne ærter
250 g cremefraiche 18 %
Salt og cayennepeber

Stegte jordskokker:

750 g jordskokker
2 spsk. olie
1 tsk. timian
Salt

PRØV OGSÅ: Svinekød i karrykål

Fremgangsmåde:

Stegte jordskokker:

Opvarm ovnen til 200°. Skrub jordskokkerne rene og skær dem i både. Dup dem tørre og vend dem med olie på en plade med bagepapir. Krydr med timian og steg dem midt i den varme ovn i ca. 25 min. Vend dem undervejs og krydr med salt mod slutningen.

Ærtepuré:
 
Kog ærterne i letsaltet vand i 5 min. Kør ærter og cremefraiche til en ensartet masse i en foodprocessor. Smag til med salt og cayennepeber. Gem 1⁄3 af pureen til madpakkerne fredag.

Skinkemedaljoner:

Dup medaljonerne tørre og brun dem i olie i 1 min. på hver side. Krydr med salt og peber. Dæmp varmen til middel og steg dem i yderligere ca. 4 min. på hver side.

Tilberedningstid:

Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 35 min.

PRØV OGSÅ: Skinkeschnitzel og cremet pasta

 

4 / 6
Okseculotte og porrer i bacon
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard


En god steg til weekenden 





 
4 pers.


Ingredienser til okseculotte og porrer i bacon:
 
Ca. 1200 g okseculotte afpudset til 2 mm fedtkant
2 spsk. olie
Salt og peber 

Sauce:

1 dl rødvin
Salt og peber 

Kartoffelmos:

1½ kg bagekartofler
Ca. 1½ dl varm mælk
2-3 spsk. smør
Salt og peber 

Porrer i baconsvøb:

2 porrer
150 g bacon i skiver
1 spsk. olie 

PRØV OGSÅ: Kalvekotelet og fyldig salat


Fremgangsmåde:
 
Culotte: 

Brun kødet på fedtsiden i olien og herefter på de øvrige sider. Krydr med salt og peber. Læg kødet i et ovnfast fad. Hæld lidt vand ved og sæt fadet i en 180° varm ovn i ca. 50 min. (Kødet er rosastegt ved en centrumtemp. på 60°, svagt rosastegt ved 64°-65°). Lad kødet hvile i 20 min. 

Sauce: 

Hæld vin, siet stegesky og evt. kødsaft i en gryde. Kog det ind og smag til. 

Kartoffelmos: 

Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Kog dem møre i usaltet vand. Hæld vandet fra og mos dem, idet mælken tilsættes. Smag til med smør, salt og peber. 

Porrer i baconsvøb: 

Del hver porre i 3 stykker. Kog dem sagte knap møre i så lidt vand som muligt. Tag dem op og dup dem tørre. Vikl bacon omkring og steg dem sprøde og møre i olie på en pande. 

Tilberedningstid:
 
Ca. 1 time og 15 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

PRØV OGSÅ: Tykstegsbøf og bagte rødder
 
Okseculotte og porrer i bacon
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard


En god steg til weekenden 





 
4 pers.


Ingredienser til okseculotte og porrer i bacon:
 
Ca. 1200 g okseculotte afpudset til 2 mm fedtkant
2 spsk. olie
Salt og peber 

Sauce:

1 dl rødvin
Salt og peber 

Kartoffelmos:

1½ kg bagekartofler
Ca. 1½ dl varm mælk
2-3 spsk. smør
Salt og peber 

Porrer i baconsvøb:

2 porrer
150 g bacon i skiver
1 spsk. olie 

PRØV OGSÅ: Kalvekotelet og fyldig salat


Fremgangsmåde:
 
Culotte: 

Brun kødet på fedtsiden i olien og herefter på de øvrige sider. Krydr med salt og peber. Læg kødet i et ovnfast fad. Hæld lidt vand ved og sæt fadet i en 180° varm ovn i ca. 50 min. (Kødet er rosastegt ved en centrumtemp. på 60°, svagt rosastegt ved 64°-65°). Lad kødet hvile i 20 min. 

Sauce: 

Hæld vin, siet stegesky og evt. kødsaft i en gryde. Kog det ind og smag til. 

Kartoffelmos: 

Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Kog dem møre i usaltet vand. Hæld vandet fra og mos dem, idet mælken tilsættes. Smag til med smør, salt og peber. 

Porrer i baconsvøb: 

Del hver porre i 3 stykker. Kog dem sagte knap møre i så lidt vand som muligt. Tag dem op og dup dem tørre. Vikl bacon omkring og steg dem sprøde og møre i olie på en pande. 

Tilberedningstid:
 
Ca. 1 time og 15 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

PRØV OGSÅ: Tykstegsbøf og bagte rødder
 

Fredag:

Okseculotte og porrer i bacon

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

En god steg til weekenden

 

4 pers.

Ingredienser til okseculotte og porrer i bacon:

 

Ca. 1200 g okseculotte afpudset til 2 mm fedtkant
2 spsk. olie
Salt og peber

Sauce:

1 dl rødvin
Salt og peber

Kartoffelmos:

1½ kg bagekartofler
Ca. 1½ dl varm mælk
2-3 spsk. smør
Salt og peber

Porrer i baconsvøb:

2 porrer
150 g bacon i skiver
1 spsk. olie

PRØV OGSÅ: Kalvekotelet og fyldig salat

Fremgangsmåde:

 

Culotte:

Brun kødet på fedtsiden i olien og herefter på de øvrige sider. Krydr med salt og peber. Læg kødet i et ovnfast fad. Hæld lidt vand ved og sæt fadet i en 180° varm ovn i ca. 50 min. (Kødet er rosastegt ved en centrumtemp. på 60°, svagt rosastegt ved 64°-65°). Lad kødet hvile i 20 min.

Sauce:

Hæld vin, siet stegesky og evt. kødsaft i en gryde. Kog det ind og smag til.

Kartoffelmos:

Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Kog dem møre i usaltet vand. Hæld vandet fra og mos dem, idet mælken tilsættes. Smag til med smør, salt og peber.

Porrer i baconsvøb:

Del hver porre i 3 stykker. Kog dem sagte knap møre i så lidt vand som muligt. Tag dem op og dup dem tørre. Vikl bacon omkring og steg dem sprøde og møre i olie på en pande.

Tilberedningstid:
 
Ca. 1 time og 15 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

PRØV OGSÅ: Tykstegsbøf og bagte rødder

 

5 / 6

Relaterede artikler

Annonce Pink Lady æbler

5 ting, du (måske) ikke havde tænkt på at bruge æbler til

Sund og lækker broccoligratin

Brug det hele: Pærer

Mazarinkage til dig der spiser LCHF

Nyeste artikler

  • Mimi i tvivl: Ny hund eller ej
  • Jannie hjælper for tidligt fødte: Giver luft til de små lunger
  • Ugens tip: Slip af med UFOer i din fryser
  • Spørg lægen: Kan sorthavregryn sænke kolesteroltallet?

Relaterede Artikler

Sund kost: Derfor skal du spise løs af frosne grøntsager

Sund, hjemmelavet mysli

Annonce

5 myter om færdigretter

Sund med smoothie: Sådan får du mere frugt og grønt

Læs mere om

  • opskrifter
  • hovedretter
  • aftensmad

Mest læste

  • Jeg bad min kollega om børn
  • Jeg elsker min utro eksmand
  • Midt i sorgen fandt jeg kærligheden igen
  • Brev til Anne-Marie Østersø: Hans børn føler sig snydt for arven
  • Julie mistede sin mand til Alzheimers: Jeg måtte slippe Bjørn

Relaterede artikler

Annonce

5 ting, du (måske) ikke havde tænkt på at bruge æbler til

Sund og lækker broccoligratin

Brug det hele: Pærer

Mazarinkage til dig der spiser LCHF

Sund kost: Derfor skal du spise løs af frosne grøntsager

Mest læste

  • 6 lækre opskrifter til 2 hele dage med Sense
  • Madplan til fastedage på 5:2 kuren - til kvinder
  • Stjernekokken Jamie Oliver-opskrifter
  • Gode madpakker til store og små
  • Madplan til fastedage på 5:2 kuren - til mænd

Seneste nyt

  • Mimi i tvivl: Ny hund eller ej
  • Jannie hjælper for tidligt fødte: Giver luft til de små lunger
  • Ugens tip: Slip af med UFOer i din fryser
  • Spørg lægen: Kan sorthavregryn sænke kolesteroltallet?
  • Vi skal gribe ind
  • © Ude og Hjemme
  • Det handler om dig og mig
  • Annoncører
  • Disclaimer
  • Administrer samtykke
  • Til top

Besøg Allers andre hjemmesider

  • Aller.dk
  • Antik & Auktion
  • BILLED-BLADET
  • ELLE
  • Familie Journal
  • Femina
  • Gislev Rejser
  • IN
  • ISABELLAS
  • Kulturrejser Europa
  • Letliv
  • Mad & Bolig
  • Mama
  • Maries Ideer
  • Nilles Rejser
  • Nyhavn Rejser
  • Psykologi
  • Q
  • SE og HØR
  • SPIS BEDRE
  • Stjernegaard Rejser
  • SØNDAG
  • Ude og Hjemme
  • Vi Unge
  • Where2Go
  • Køb abonnement
  • Nyhedsbrev
  • Facebook

Aller Media A/S

Havneholmen 33

1561 København V

CVR.: 43325612

Tlf.: 72 34 20 00