Fredag d. 15. februar 2013 - af Pia Friis Andreassen
Madplan med okseculotte, kylling og toast
Har du brug for lidt inspiration til hverdagsmaden? Så kan du hver uge følge Ude og Hjemmes madplan

Hver uge laver Pia en madplan med fem retter god mad og madpakkeforslag til en familie på to voksne og to børn.
Følg blot indkøbsseddel og opskrifter i madplanen, så slipper du for bekymringerne om, hvad der skal spises af god og sund mad i løbet af ugen.
Husk at koordinere med dit basislager, så du ikke kommer til at mangle noget i din madplan.
Du kan se retterne i galleriet.
Indkøbsliste til madplanen
Frost/køl:
450 g kyllingebrystfilet
2 x 300 g andelever (frost)
2 x 400 g hakket oksekød med bøgerøget bacon
4 skinkemedaljoner
1200 g okseculotte
1 pk. parmaskinke i skiver
200 g Philadelphia flødeost
1 kg haricots verts (frost)
300 g leverpostej
1 pk. kogt skinkepålæg
Ca. 900 g Danbo 30+ mellemlagret ost
500 g cremefraiche 18 %, 10 æg
750 g ærter (frost)
150 g bacon i skiver
Kolonial:
1 glas syltede chilier
1 fuldkornsrugbrød
1 pk. hvedetortillaer (6 stk.)
1 pk. fuldkorns-toastbrød
140 g tomatkoncentrat
250 g rosiner
1 dåse torskerogn (200 g)
Grønt:
2 potter persille
1 bk. karse
1 icebergsalat
1 bdt. porrer
2 store røde peberfrugter
2 x ½ kg økologiske bananer
750 g jordskokker
1 bdt. radiser
1½ kg bagekartofler
Det havde Pia selv til madplanen
Olie, smør, fuldkornsspaghetti, salt, peber, timian, cayennepeber, hvidløg, løg, æbleeddike, rødvin, mælk.
Ugens madpakker fra madplanen
Mandag:
1-2 rugbrødsklapsammener med leverpostej. Ost i bjælker. Radiser.
Tirsdag:
Ristet fuldkorns-toast med ost, skinke og sennep. Banan.
Onsdag:
Rugbrød med leverpostej og æg. Banan.
Torsdag:
Rugbrød med torskerogn, skinke og karse. Ost i bjælker.
Fredag:
Ristet rugbrød med ærtepuré (rest fra torsdag), æg og karse. En lille håndfuld rosiner.
Madplan med okseculotte, kylling og toast


Mandag:
Kylling med parmaskinke
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard
Lækker kylling, der fyldes med flødeost og chili og omvikles med parma
4 pers.
Ingredienser til kylling med parmaskinke:
450 g kyllingefileter
2 spsk. olie + olie til pensling
1 pk. parmaskinke i skiver
Ca. 100 g flødeost
Ca. ½ dl syltede grønne chilier (afdryppede og skiveskårne)
Tilbehør:
Ca. 300 g tørrede fuldkornsspaghetti
1 potte persille
½ dl olie
Salt
Haricots verts
PRØV OGSÅ: Kylling med ovnstegte rodfrugter
Fremgangsmåde:
Kyllingefileter:
Afpuds kyllingefileterne. Skær hver filet i to tynde fileter. Dup dem tørre og brun dem hurtigt i olien på en pande. Tag dem af varmen. Læg en kyllingefilet oven på et stykke parmaskinke. Bred lidt flødeost ud på toppen og læg chili på efter behag. Læg en kyllingefilet ovenpå og luk parmaskinken omkring de to kødstykker. Læg alle kyllingepakkerne på en plade med bagepapir. Pensl dem med lidt olie. Sæt pladen i en 200° varm ovn i ca. 25 min.
Tilbehør:
Kog spaghettien efter anvisningen på emballagen. Skyl persillen, dup den tør og kør persille med stilke og olie sammen til en tynd puré i en foodprocessor. Smag til med salt. Vend pureen med afdryppet spaghetti.
Kog haricots vertsene efter anvisningen på emballagen.
Tilberedningstid:
Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.


Tirsdag:
Tortillaer med andelever
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard
Madpandekager med anderledes, men lækkert fyld
4 pers.
Ingredienser til tortillaer med andelever:
(Andeleveren optøs i køleskabet aftenen før brug.)
6 hvedetortillaer
Andelever:
2 x 300 g andelever (optøet fra frost)
1 stort, finthakket løg
2 spsk. olie
2 spsk. tomatkoncentrat
2 finthakkede fed hvidløg
½ dl vand
1 tsk. timian
½ tsk. salt
Peber
Øvrigt fyld:
½ icebergsalat skåret i strimler
250 g cremefraiche 18 %
Syltede chili efter behag
PRØV OGSÅ: Wokret med kalkun og grøntsager
Fremgangsmåde:
Andelever:
Fjern hinder og sener fra andeleveren. Skær leveren i små tern og dup dem tørre. Sautér løget klart i olien. Skru op for varmen og lad leveren stege med, til den skifter farve. Lad tomatkoncentrat og hvidløg stege med i ½ min. Tilsæt vand og lad det simre i ca. 2 min. Smag til med timian, salt og peber.
Tortillaer:
Fyld kødsauce, icebergsalat, cremefraiche og chili på lune tortillaer og rul dem sammen.
Tilberedningstid:
Ca. 30 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.


Onsdag:
Cowboy-toast og salat
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard
Nem toast med bøf og løg
4 pers.
Ingredienser til cowboy-toast og salat:
8 skiver fuldkorns-toastbrød
½ icebergsalat
Ca. 100 g flødeost
Bøf med løg:
800 g hakket oksekød
2-3 løg
Smør og olie
2-3 spsk. vand
Salt og peber
Salat:
2 store røde peberfrugter i tern
1 porre i strimler
1 potte grofthakket persille
1 dl rosiner
Dressing:
1 spsk. æble- eller hvidvinseddike
1½-2 spsk. olie
Salt
Fremgangsmåde:
Salat:
Bland ingredienserne til salaten. Hæld den sammenrørte dressing over og lad salaten trække i ½ time.
Bøf med løg:
Skær løgene i tynde ringe. Steg dem lysebrune i 1 spsk. smør og 1 spsk. olie. Tilsæt vand og ½ tsk. salt og steg dem, til vandet er opsuget. Tag dem af panden og hold dem varme i alufolie.
Form kødet til fire flade bøffer og steg dem i 2 spsk. olie over middelstærk varme i ca. 8 min. på hver side. Krydr med salt og peber.
Cowboy-toast:
Bryd icebergsalaten i mindre stykker. Rist brødskiverne og fyld dem med salatblade, bøf, flødeost og løg.
Tilberedningstid:
Ca. 35 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.
PRØV OGSÅ: Clubsandwich med kylling


Torsdag:
Skinkemedaljon, jordskokker og ærtepuré
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard
Lækre skinkemedaljoner med jordskok-fritter
4 pers.
Ingredienser til skinkemedaljon, jordskokker og ærtepuré:
4 skinkemedaljoner
2 spsk. olie
Salt og peber
Ærtepuré:
750 g grønne ærter
250 g cremefraiche 18 %
Salt og cayennepeber
Stegte jordskokker:
750 g jordskokker
2 spsk. olie
1 tsk. timian
Salt
PRØV OGSÅ: Svinekød i karrykål
Fremgangsmåde:
Stegte jordskokker:
Opvarm ovnen til 200°. Skrub jordskokkerne rene og skær dem i både. Dup dem tørre og vend dem med olie på en plade med bagepapir. Krydr med timian og steg dem midt i den varme ovn i ca. 25 min. Vend dem undervejs og krydr med salt mod slutningen.
Ærtepuré:
Kog ærterne i letsaltet vand i 5 min. Kør ærter og cremefraiche til en ensartet masse i en foodprocessor. Smag til med salt og cayennepeber. Gem 1⁄3 af pureen til madpakkerne fredag.
Skinkemedaljoner:
Dup medaljonerne tørre og brun dem i olie i 1 min. på hver side. Krydr med salt og peber. Dæmp varmen til middel og steg dem i yderligere ca. 4 min. på hver side.
Tilberedningstid:
Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 35 min.
PRØV OGSÅ: Skinkeschnitzel og cremet pasta


Fredag:
Okseculotte og porrer i bacon
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard
En god steg til weekenden
4 pers.
Ingredienser til okseculotte og porrer i bacon:
Ca. 1200 g okseculotte afpudset til 2 mm fedtkant
2 spsk. olie
Salt og peber
Sauce:
1 dl rødvin
Salt og peber
Kartoffelmos:
1½ kg bagekartofler
Ca. 1½ dl varm mælk
2-3 spsk. smør
Salt og peber
Porrer i baconsvøb:
2 porrer
150 g bacon i skiver
1 spsk. olie
PRØV OGSÅ: Kalvekotelet og fyldig salat
Fremgangsmåde:
Culotte:
Brun kødet på fedtsiden i olien og herefter på de øvrige sider. Krydr med salt og peber. Læg kødet i et ovnfast fad. Hæld lidt vand ved og sæt fadet i en 180° varm ovn i ca. 50 min. (Kødet er rosastegt ved en centrumtemp. på 60°, svagt rosastegt ved 64°-65°). Lad kødet hvile i 20 min.
Sauce:
Hæld vin, siet stegesky og evt. kødsaft i en gryde. Kog det ind og smag til.
Kartoffelmos:
Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Kog dem møre i usaltet vand. Hæld vandet fra og mos dem, idet mælken tilsættes. Smag til med smør, salt og peber.
Porrer i baconsvøb:
Del hver porre i 3 stykker. Kog dem sagte knap møre i så lidt vand som muligt. Tag dem op og dup dem tørre. Vikl bacon omkring og steg dem sprøde og møre i olie på en pande.
Tilberedningstid:
Ca. 1 time og 15 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.
PRØV OGSÅ: Tykstegsbøf og bagte rødder