Saftig roastbeef med olivensauce

Prøv denne lækre opskrift på roastbeef med ovnbagte kartofler og en smagsfyldt olivensauce. Opskriften er til fire personer.

Ingredienser

  • 1 lille roastbeef. Omkring ½ kilo.
  • 750 gram kartofler
  • 500 gram søde kartofler
  • 4 spsk. olivenolie
  • Salt og peber

Olivensauce

  • 100 gram kalamata-oliven
  • 1 dl olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 1 bundt persille
  • 1 usprøjtet appelsin
  • 1 usprøjtet citron
  • Peber

Salat

  • 1 stort salathoved
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. vineddike eller æbleeddike
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 190°.

Brun roastbeefen på alle sider i halvdelen af olien. Læg stegen i et lille ovnfast fad, og krydr godt med salt og peber.

Skrub kartoflerne, og skræl de søde kartofler. Skær dem alle i grove tern, og vend dem med den anden halvdel af olien. Bred dem ud på en plade med bagepapir, og bag dem i ca. 30 minutter.

Steg roastbeefen på en plade under kartoflerne i 20 minutter. Lad den trække på et skærebræt, mens kartoflerne bager færdig.

Olivensauce

Hak oliven groft uden sten. Rør dem med olie, finthakket hvidløg, persille og fintrevet skal af appelsin og citron. Smag til med peber

Salat

Bryd salaten i grove stykker, og vend den med olie, eddike, salt og peber. Skær roastbeefen i tynde skiver, og bred dem ud på et varmt fad. Dryp med olivensauce, og servér med salat og ovnbagte kartofler.