Fastelavnsboller

På søndag er det fastelavn. Find opskriften på sunde fastelavnsboller her!

Modelfoto: Colourbox

Det skal du bruge: (20 personer)

Bolledej
• 3 dl Havregryn
• 4 dl Vand
• 50 gr. Gær
• 2 dl A38 Cheasy
• 1 tsk. Salt
• 2 tsk. Sukker
• ½ tsk Kardemomme (evt.)
• 520 gr. Hvedemel
• 2 dl Havrefras
• 2 spsk Olie

Kagecreme
• 1 stk. Æg
• 3 spsk. Sukker (eller tilsvarende mængde sødemiddel)
• 1 spsk. Maizena majsstivelse
• 1 tsk. Vaniljesukker
• 2 dl. Minimælk

Lækker mexicansk burger

Sådan gør du:
- Havregryn og vand koges til havregrød og afkøles.

- Gær udrøres i cheasy A38, som er håndvarm.

- Herefter tilsættes olie, salt, sukker, evt. kardemomme.

- Når havregrøden er afkølet, tilsættes den og der røres grundigt.

- Hvedemel tilsættes lidt efter lidt skiftevis med havrefras eller anden fiberholdig morgencerealie.

- Dejen sættes til hævning ca. 30 min.

- Hvis det skal være "gammeldags" fastelavnsboller, rulles dejen ud og skæres i firkanter, der pålægges creme eller sukkerfri syltetøj, foldes sammen og lægges på bageplade. Man kan også bare forme boller, og så lave en fordybning i hver, hvor fyldet puttes i.

- Bag bollerne i 15-20 minutter ved 180 grader.

- Du kan lægge et halvt stykke mørk pålægschokolade oven på de varme boller i stedet for glasur - eller drysse lidt flormelis over inden servering.

Skøn lakselasagne

Kagecremen:
Æg, sukker, 1 spsk. maizena majsstivelse, skummetmælk og vaniljesukker koges sammen under omrøring og afkøles.

Energi-information pr. person: 151kcal / 634kJ