Onsdag d. 23. juli 2014 - af Lars Juul, chefkonditor på La Glace, foto: Martin Tanggaard, video: Frankly Web
Jordbærtærte
Sæt tænderne i den lækreste jordbærtærte a la La Glace

Opskrift på jordbærtærte fra La Glace
Vaniljecremen bør tilberedes dagen før brug.
Tærtebund:
125 g smør
50 g flormelis
Korn af ½ stang vanilje
½ æggeblomme
175 g mel
Fremgangsmåde
Smørret arbejdes blødt med hånden og tilsættes flormelis, vaniljekorn og æggeblomme. Melet tilsættes, og dejen arbejdes sammen til en ensartet linsedej. Dejen afkøles, til den er nem at rulle ud.
Rul dejen tyndt ud og fór en smurt tærteform med dejen. Bag bunden halvt færdig ved 150° i ca. 10 min.
PRØV OGSÅ: Danmarkskage fra La Glace
Mazarinmasse:
70 g sukker
50 g smør
125 g rå marcipan
1 æg
Fremgangsmåde
Det nemmeste er at blande mazarinmassen på et bord.
Sørg for, at alle ingredienser har stuetemperatur.
Bland sukker og smør sammen til en ensartet blanding. Ælt derefter marcipanen igennem med lidt smørblanding ad gangen. Når de tre ingredienser er blandet til en ensartet masse, tilsættes ægget. Mazarinmassen smøres i et jævn lag over den forbagte tærtebund, og denne bages videre ved 175°, til mazarinmassen er lys og gennembagt. Herefter afkøles bunden, inden vaniljecremen lægges på.
Tip: Mazarinmassen kan evt. tilsættes lidt hakkede, ristede hasselnødder.
Vaniljecreme:
65 g maizenamel
Korn af 1 stang vanilje
250 g æggeblommer
½ l sødmælk
120 g sukker
Fremgangsmåde
Pisk maizenamel, vaniljekorn og æggeblommer sammen i en skål.
Bring mælk og sukker til kogepunktet i en gryde. Tag mælkeblandingen af varmen.
Hæld en smule af den varme mælk i æggemassen, imens du pisker. Fortsæt, til al mælken er tilsat. Hæld mælke-æggeblandingen tilbage i gryden og varm den, til den begynder at tykne.
Hæld cremen i en skål og lad den afkøle til dagen efter (eller minimum 5-6 timer). Det er vigtigt, at cremen er gennemkold, inden den piskes glat, ellers bliver den tynd.
Jordbærtærte - sådan samles den
1 lagkagebund af samme størrelse som tærtebunden
Jordbær i skiver (brug så mange du ønsker)
Evt. 1 glas ribsgelé
Evt. piskefløde til skum
Evt. marcipan af: 300 g mandelmasse, 150 g flormelis og 10 g glucose. (Kør ingredienserne sammen i en maskine med en dejkrog. Når massen har samlet sig, rulles den ud og skæres til).
Pisk den kolde vaniljecreme glat og fordel den ønskede mængde på den afkølede tærtebund. Læg lagkagebunden på cremen og justér med håndfladen, til bunden ligger lige. Stryg en lille smule creme over lagkagebunden, så jordbærrene kan sidde fast på bunden. Læg de smukke bær i den ønskede mængde.
Du kan evt. smelte lidt ribsgelé ved lav varme, køle den lidt ned og derpå pensle den over jordbærrene.
Jordbærtærten kan desuden dekoreres med flødeskum og udrullet marcipan, hvis det ønskes.
Tip: Man kan selvfølgelig udskifte jordbær med mange andre typer danske bær.
Tip: Anvend kun danske, fuldmodne jordbær og lav aldrig jordbærtærter uden for sæsonen.Danmarkskage
PRØV OGSÅ: La Glace: Sommeris med frugt
Lav de fineste kager
Mangler du en smuk kageopsats, søde muffinsforme, elegant kagepynt eller spiselig glitter og glimmer?
Her finder du alt det, du skal bruge for at lave de smukkeste kager. Klik HER >>
(Indeholder affiliatelinks)
SE VIDEO: Mød chefkonditoren Lars Juul og hør historien om Conditori La Glace og få et par bagetip.
Årets top 10 kager
Årets top 10 kager


Jubilæumskage fra La Glace med makronbund, abrikosmarmelade, vaniljecreme og nougatflødeskum
Lars Juul, Conditori La Glace




Sarah Bernhardt-kager
Få opskriften på de lækre Sarah Bernhardt-kager fra La Glace her
Lars Juul, chefkonditor på La Glace, foto: Martin Tanggaard


Fødselsdagskage med sandkage og smørcreme
Klik her og få opskriften på denne flotte fødselsdagskage, kreeret af Annemette Voss fra Den store bagedyst.
Annemette Voss, foto: Jacob Ljørring




”En lille en til Kaffen”...
... det hedder denne sjove kage, der er formet som en kaffekop og har browniebund. Se opskriften her


Blødende chokoladekager
Små fine kager med masser af mørk chokolade - de har en sprød skorpe og skal være bløde i midten. Ummm... Prøv den her


Banankage
Denne lækre banankage med citron er perfekt til kaffehygge med veninder eller familie - se opskriften her




Himmerigskagen...
... er en super lækker kage med mandler og mørk chokolade - se opskriften her




James Price's jordbærtærte
James Prices skønne jordbærtærte er perfekt til en dansk sommerdag - find opskriften her


Moccalagkage
Den fantastiske lagkage med 3 chokolade-lagkagebunde er nr. 9 på listen - se opskriften her


Klassiske fastelavnsboller
Disse lækre fastelavnsboller med kagecreme og syltetøj er nr. 10 på listen - se opskriften her










Kokos- og bananmuffins
Disse skønne kokos- og bananmuffins kan serveres for glutenallergikere. Få opskriften her!


Danmarkskage
Har du først smagt den, vil du ikke have andre kager end den! Få opskriften her!