Torsdag d. 6. november 2014 - af Lars Juul, chefkonditor på La Glace, foto: Martin Tanggaard
Kanelsnegle med nødder
Bag disse lækre kanelsnegle fra Conditori La Glace - de skal nok vække glæde hos både børn og voksne

Opskrift på kanelsnegle med nødder
Snegledej
25 g gær
1 dl vand
25 g sukker
25 g smør
1 knsp. salt
1 æg
300 g mel
Fyld
20 g hakkede, ristede hasselnødder
Lidt kanel (ca. 5 gram)
30 gram farin
50 gram blødt smør
Æggestrygelse
1 æg pisket med samme mængde vand
PRØV OGSÅ: Sarah Bernhardt fra La Glace

Fremgangsmåde til kanelsnegle
Gæren opløses i det lune vand, hvorefter de øvrige ingredienser tilsættes.
Som det gælder for alle gærdeje, er det vigtigt, at der bruges god tid på æltningen, og at dejen får den rette konsistens.
Det er også vigtigt, at dejen får den rette hviletid - det er nemlig, mens den hviler, at den gode smag dannes i gærdejen.
Lad dejen hæve en halv time, slå den sammen og lad den hæve i yderligere en halv time.
Bland ingredienserne til fyldet sammen til en blød og smørbar masse. Rul dejen ud til et rektangel. Den skal være forholdsvis tynd, så der kan komme mange snoninger på sneglene.
Smør fyldet ud på hele stykket og rul dejstykket sammen som en roulade. Skær sneglene, så de passer ned i de valgte forme. Man kan anvende kagekapsler, silikoneforme eller linseforme. Hvis man ikke har forme, kan sneglene sættes fritstående på bagepapir, men så bliver de ikke høje som på billedet og heller ikke bløde i kanten.
Pensl sneglene med æggestrygelse og lad dem hæve i 30-45 min. Bag dem ved 220° i ca. 10 min., men hold øje med sneglene under hele bagningen. Pensl evt. også sneglene med æggestygelse efter bagning.
PRØV OGSÅ: Othellolagkage fra La Glace
Lav de fineste kager
Mangler du en smuk kageopsats, søde muffinsforme, elegant kagepynt eller spiselig glitter og glimmer?
Her finder du alt det, du skal bruge for at lave de smukkeste kager. Klik HER >>
SE VIDEO: Mød chefkonditoren Lars Juul og hør historien om Conditori La Glace og få et par bagetip.
Årets top 10 kager
Årets top 10 kager


Jubilæumskage fra La Glace med makronbund, abrikosmarmelade, vaniljecreme og nougatflødeskum
Lars Juul, Conditori La Glace




Sarah Bernhardt-kager
Få opskriften på de lækre Sarah Bernhardt-kager fra La Glace her
Lars Juul, chefkonditor på La Glace, foto: Martin Tanggaard


Fødselsdagskage med sandkage og smørcreme
Klik her og få opskriften på denne flotte fødselsdagskage, kreeret af Annemette Voss fra Den store bagedyst.
Annemette Voss, foto: Jacob Ljørring




”En lille en til Kaffen”...
... det hedder denne sjove kage, der er formet som en kaffekop og har browniebund. Se opskriften her


Blødende chokoladekager
Små fine kager med masser af mørk chokolade - de har en sprød skorpe og skal være bløde i midten. Ummm... Prøv den her


Banankage
Denne lækre banankage med citron er perfekt til kaffehygge med veninder eller familie - se opskriften her




Himmerigskagen...
... er en super lækker kage med mandler og mørk chokolade - se opskriften her




James Price's jordbærtærte
James Prices skønne jordbærtærte er perfekt til en dansk sommerdag - find opskriften her


Moccalagkage
Den fantastiske lagkage med 3 chokolade-lagkagebunde er nr. 9 på listen - se opskriften her


Klassiske fastelavnsboller
Disse lækre fastelavnsboller med kagecreme og syltetøj er nr. 10 på listen - se opskriften her










Kokos- og bananmuffins
Disse skønne kokos- og bananmuffins kan serveres for glutenallergikere. Få opskriften her!


Danmarkskage
Har du først smagt den, vil du ikke have andre kager end den! Få opskriften her!