Klassiske fastelavnsboller

Klassiske fastelavnsboller med creme

Det skal du bruge:
18 stk.

½ dl vand
2 dl mælk
50 g gær
1 æg
1 spsk. olie
½ tsk. kardemomme
1 tsk. salt
2 tsk. sukker
1 dl rosiner
500 g mel

Fyld:

1 pose kagecreme-pulver
½ l mælk
1-2 dl syltetøj
Pynt
1 æg
½ dl perlesukker

Dej:

Lun vand og mælk sammen og rør gæren i. Rør de øvrige ingredienser i (gem lidt mel til at drysse på bordet). Hæld dejen ud på
bordet, ælt den sammen og lad den hæve tildækket i en halv time.

Kagecreme:

Pisk kagecreme- pulveret sammen med den kolde mælk og rør i blandingen i et par minutter. Lad den stå i mindst 10 min. og rør igen i cremen lige inden brug.

Boller:

Ælt dejen godt igennem og del den i to lige store dele. Rul hver del ud til en firkant på ca. 30 x 30 cm. Del hver fi rkant i 9 lige store
firkanter og læg en god klat kagecreme og 1 tsk. syltetøj på hver firkant.

Saml de fire hjørner og luk bollen godt omkring fyldet ved at trykke kanterne sammen. Sæt bollerne med lukningen nedad på en plade med bagepapir. Dæk dem til og lad dem hæve i en halv time.

Pensl bollerne med æg, drys dem med perlesukker og bag dem i ovnen ved 200° i 12-15 min.