Lækker og svampet brunsviger

Mums! Disse brunsviger er nemme at lave, og så er kagen dejlig svampet at sætte tænderne i. Velbekomme!

brunsviger

Opskrift på brunsviger

Ca. 8 stykker

Ingredienser

Dej

40 g smør

250 g mel

½ tsk. salt

1¼ dl mælk

25 g gær

1 æg

Fyld

250 g farin

125 g smør

2 tsk. kanel

Prøv også: Disse skønne kanalsnegle med nødder

Sådan gør du:

Hak smørret ud i en blanding af mel og salt. Lun mælken let og opløs gæren heri. Rør mælken i melblandingen sammen med ægget og ælt dejen i 5 min. Lad den hæve i 1 time. 

Slå dejen ned og læg den i en lille, smurt bradepande. Skær dejen ud i 2 x 4 rektangler og lav en fordybning i hver. 

Rør fyldet af farin, smør og kanel, til det er blødt, og smør det på dejen i store mængder, hvor der er fordybninger, og kun let på resten af dejen. Bag kagen ved 200º i 20 min.