Fredag, 16. marts 2018 - 11:00 - af Aller Media, Foto: Bjørn Jacobsen, Martin Tanggaard og Line Falck.
Lækker og svampet brunsviger
Mums! Disse brunsviger er nemme at lave, og så er kagen dejlig svampet at sætte tænderne i. Velbekomme!

Opskrift på brunsviger
Ca. 8 stykker
Ingredienser
Dej
40 g smør
250 g mel
½ tsk. salt
1¼ dl mælk
25 g gær
1 æg
Fyld
250 g farin
125 g smør
2 tsk. kanel
Prøv også: Disse skønne kanalsnegle med nødder
Sådan gør du:
Hak smørret ud i en blanding af mel og salt. Lun mælken let og opløs gæren heri. Rør mælken i melblandingen sammen med ægget og ælt dejen i 5 min. Lad den hæve i 1 time.
Slå dejen ned og læg den i en lille, smurt bradepande. Skær dejen ud i 2 x 4 rektangler og lav en fordybning i hver.
Rør fyldet af farin, smør og kanel, til det er blødt, og smør det på dejen i store mængder, hvor der er fordybninger, og kun let på resten af dejen. Bag kagen ved 200º i 20 min.