Napoleonskager

Napoleonskager er skønne kager for alle de, der bare er vilde med creme og flødeskum. Og dem er vi vel mange af! Få en opskrift her.

Napoleonskager

Ingredienser til napoleonskager:

4 stk.

2 plader færdig butterdej
1 dl hindbærmarmelade
100 g flormelis
1 spsk. vand
2 dl fløde

Creme:
3 æg
2 spsk. sukker
1½ spsk. majsstivelse
3 dl mælk
½ tsk. vaniljesukker

Pynt:
Evt. kandiserede violer

Prøv også: Lav dine napoleonskager om til klassiske napoleonshatte - få en opskrift her

Fremgangsmåde:

Kagebunde:
Rul butterdejspladerne lidt fladere, men lad dem beholde den aflange form. Læg dem på en plade med bagepapir. Dæk butterdejen med bagepapir og læg endnu en bageplade over.
Bag butterdejspladerne ved 200° i 10-15 min. og lad dem afkøle. 

Creme:
Pisk æg og sukker sammen og tilsæt majsstivelse, mælk og vaniljesukker.
Varm blandingen op under omrøring, lad den koge igennem og stil den til afkøling. 

Napoleonskager:
Smør marmelade på den ene af kagebundene og kom cremen ovenpå.
Rør flormelis og vand til en glat glasur, smør den på den anden kagebund og læg denne på som låg over cremen.
Skær forsigtigt stangen i fire stykker med en skarp, takket kniv.

Pisk fløden til skum og pynt enderne af kagerne med flødeskum.
Drys evt. med kandiserede violer.

Se også: Medaljer med creme og syltetøj