Stop madspild
Brug det hele: Hokkaido
4. oktober 2022 Af Gitte Gerner. Foto: Colourbox
Hokkaido har en mild og nøddeagtig smag. Her får du fem gode tips til, hvordan du kan bruge hele græskarret – og undgå madspild.

Hokkaido er et tyndhudet vintergræskar med en mild, sød nøddeagtig smag Du kan stege, mose og sylte hokkaido og bruge det til/i:
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
- Suppe
- Marmelade
- Kage
- Rösti
- Fritter
Du kan også ovnbage hokkaido med krydderier og spise varmt eller bruge det koldt i salater. Hokkaido er rig på B-vitaminet folat, og du får også C- og A-vitamin samt kalium.

Læs også
Brug det hele: Hvidkål
Vær opmærksom på
Bag kernerne i ovnen. Du kan også sagtens spise skrællen, hvis du husker at vaske og skrubbe den grundigt ren. På den måde får du meget lidt madspild.
Teksten er skrevet i samarbejde med Stop Spild Af Mad. Læs mere på: stopspildafmad.org.
Prøv disse opskrifter med hokkaido

Læs også
Græskar-muffins

Læs også
Græskar-ratatouille

Læs også