Opskrifter

Tarteletter med skinke, asparges og gulerod

5. juni 2021 Opskrift: Camilla Zarah Lawes og Cecilia Fahlström. Foto: Martin Tanggaard og Tia Borgsmidt.
Prøv disse tarteletter med skinke. De er lette at lave og giver et friskt tvist til den traditionelle opskrift. Opskriften er til fire personer.
Tarteletter med skinke, asparges og gulerod:
½ L vand
3 gulerødder
250 g grønne asparges
2 spsk. smør
2 spsk. hvedemel
250 g kogt skinke i tern
500 g ærter
Salt og peber
2 dl mælk
20 tarteletter
1 potte brøndkarse

Fremgangsmåde:

Salt vandet let, og kog det op i en gryde. Tilsæt gulerodstern og aspargesstykker a 1 cm, og kog i 3 minutter.

Lad grøntsagerne dryppe af i en sigte, og gem kogevandet.

Smelt smørret i en gryde, til det bruser op. Tilsæt melet, og rør rundt i et halvt minut.

Kom skinketern, bælgede ærter og de kogte grøntsager i saucen. Kog op, og smag til med salt og peber.

Spæd saucen op med mælken og derefter med ca. halvdelen af kogevandet til en god sauce. Lad saucen simre i 5 minutter.

Servering: Tænd ovnen på 200°. Lun tarteletterne. Anret dem på et fad, fyld saucen i tarteletterne, drys med hakket brøndkarse, og servér med det samme.

Sponsoreret indhold