vegetar
Kikærtesalat med feta
30. april Af Line Holt Nielsen. Foto: Betina Hastoft.
Lækker kikærtesalat med friske grøntsager, feta og en skøn dressing. Salaten tager ingen tid at lave, og du kan servere den til et stykke grillet kød, eller som den er.

4 personer
Kikærtesalat med feta:
2 dåser kikærter
½ tsk. salt
1 tsk. stødt spids-kommen
Olivenolie til stegning
1 agurk
15 cherrytomater
1 rød peberfrugt
½ spidskål
½ romainesalat
1 rødløg
1 håndfuld bred-bladet persille
1 håndfuld mynte
Dressing:
½ usprøjtet citron
3 spsk. olivenolie
2 tsk. flydende honning
Salt og peber
¼ tsk. cayenne-peber
Til servering:
50 g feta
Fremgangsmåde:
Afdryp kikærterne, og steg dem sprøde i en blanding af salt, spidskommen og en lille smule olivenolie på en pande i 5-7 minutter.
Flæk agurken på langs, og kassér den våde midte. Skær agurk, tomater og peberfrugt i mundrette stykker.
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Snit spidskål i fine strimler, og pluk romainesalaten groft.
Hak rødløg og krydderurter fint.
Bland alle ingredienserne til salaten sammen i en skål.
Dressing: Pisk fintrevet citronskal og friskpresset citronsaft sammen med olie, honning, salt, peber og cayennepeber. Vend dressingen med salaten lige før servering, og smuldr feta over.

Læs også