vegetar
Pasta med aubergine og tomat
6. september Af Line Holt Nielsen. Foto: Betina Hastoft.
Frisk pasta med aubergine og tomat er en sikker vinder! Servér pastaretten med pinjekerner, plukket basilikum og høvlet parmesanost ovenpå.

4 personer
Pasta med aubergine og tomat:
2 auberginer
Olivenolie til stegning
6 tomater
5 fed hvidløg
3 spsk. balsamico-eddike
1 spsk. smør
Salt og peber
1 tsk. sukker
500 g frisk pasta
35 g pinjekerner
½ potte basilikum
Parmesan
Fremgangsmåde:
- Skær auberginer i tern, og steg dem i olie i 4-5 minutter.
- Vend tomattern og presset hvidløg på panden, og steg ved middel varme, til grøntsagerne er bløde.
- Hæld balsamico over, og kog det op.
- Smelt smør i blandingen. Smag til med salt, peber og sukker.
- Kog pasta efter pakkens anvisning, og vend den med saucen.
- Rist pinjekernerne gyldne på en varm, tør pande.
- Servér pastaretten med pinjekerner, plukket basilikum og høvlet parmesanost ovenpå.

Læs også