Rissalat

Rissalat med vilde ris og tranebær.

Foto: Mannerup/Kate\'s Joint, Colourbox og All Over

4 portioner - god slankeret til julefrokostbordet

Det skal du bruge:
200 g ris med vilde ris eller fuldkornsris
2 æbler
4 forårsløg eller 1 løg
2 røde peberfrugter
2 stilke bladselleri
60 g tørrede tranebær
3 spsk. hvid balsamicoeddike
3 tsk. olivenolie
2 tsk. dijonsennep
2 tsk. sukker eller honning

Prøv også jordskoksuppe

Sådan gør du:
Kog risene efter anvisningen på pakken og lad dem afkøle. Skræl æblerne og skær dem i små terninger. Rens forårsløgene og snit dem fi nt. Skær peberfrugter og bladselleri i små tern. Bland en dressing af balsamicoeddike, olivenolie, dijonsennep og sukker. Rør først æblestykkerne i dressingen og dernæst alle grøntsagerne og tranebærrene. Vend til slut de kogte ris i salaten.

Energi pr. portion
328 kcal / 1370 kJ
Fedt: 6 g
Kulhydrat: 63 g
Protein: 6 g
Kostfi bre: 5 g