vegetar

Vegansk brændende kærlighed med blomkålsmos

24. marts 2021 Opskrift fra bogen “Vejen til et let liv” af Luna Sommer. Foto: Columbus Leth.
Her får du opskriften på en vegansk version af brændende kærlighed. Opskriften er fra bogen “Vejen til et let liv” af Luuna Sommer, der har udviklet TFA-metoden.
Vegansk brændende kærlighed med blomkålsmos

Ingredienser

Brændende kærlighed

  • 200 g sommerløg eller løg, gerne røde
  • 200 g grøn eller rød peber
  • 8 spsk. græskarkerner
  • 4 spsk. olivenolie
  • ¼ tsk. røget paprikapulver
  • Salt

Salat

  • Kål og salat efter eget valg.
  • Luunas dressing – se opskrift på side 153.
  • Spirer eller skud efter eget valg
  • Salt og peber

Luunas dressing

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Denne dressing er Luunas hverdagsfavorit. Opskriften giver 8 portioner.

  • 8 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. æblecidereddike
  • 4 tsk. dijonsennep
  • 1 tsk. yaconsirup
  • salt og peber

Mos

  • 400 g blomkål
  • 1 håndfuld persille
  • Salt

Fremgangsmåde

Brændende kærlighed

  • Halvér løget, og skær det i tynde strimler.
  • Skær peberfrugten i tynde strimler.
  • Rist græskarkernerne på en tør, varm pande.
  • Steg løgene på panden i olie med røget paprika i 5 minutter under jævnlig omrøring.
  • Tilsæt peberfrugten, og steg yderligere 15 minutter, eller til de er let sprøde.
  • Krydr med salt.

Salat

  • Snit kålen fint, bræk salaten i mundrette stykker, og lav dressingen.

Dressing

  • Bland ingredienserne sammen. Tilføj et fed hvidløg, hvis du er til det, eller krydderurter efter smag.

Mos

  • Skær blomkålen i mindre stykker.
  • Kog den, til den er mør i usaltet vand.

Ved serveringen

  • Vend kål, salat og dressing sammen, og smag salaten til med salt og peber.
  • Dræn blomkålen, og mos den sammen med persillen med en stavblender.
  • Smag den til med salt.
  • Anret mosen på tallerkenerne.
  • Kom de stegte peberfrugter over.
  • Drys med græskarkerner, og anret salaten ved siden af med spirerne.

Køkkentips

  • Den røgede paprika er et delikat indslag, som sagtens kan erstatte bacon i denne veganske version af brændende kærlighed.
  • Blomkåls- eller broccolimos kan holde sig 1-2 dage i køleskabet.
  • Denne ret er et godt kødfrit alternativ, som giver masser af phytonæringsstoffer fra blomkål, peberfrugter, løg og oliven.

Sponsoreret indhold