vegetar
Vegansk brændende kærlighed med blomkålsmos
24. marts 2021 Opskrift fra bogen “Vejen til et let liv” af Luna Sommer. Foto: Columbus Leth.
Her får du opskriften på en vegansk version af brændende kærlighed. Opskriften er fra bogen “Vejen til et let liv” af Luuna Sommer, der har udviklet TFA-metoden.

Ingredienser
Brændende kærlighed
- 200 g sommerløg eller løg, gerne røde
- 200 g grøn eller rød peber
- 8 spsk. græskarkerner
- 4 spsk. olivenolie
- ¼ tsk. røget paprikapulver
- Salt
Salat
- Kål og salat efter eget valg.
- Luunas dressing – se opskrift på side 153.
- Spirer eller skud efter eget valg
- Salt og peber
Luunas dressing
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Denne dressing er Luunas hverdagsfavorit. Opskriften giver 8 portioner.
- 8 spsk. olivenolie
- 2 spsk. æblecidereddike
- 4 tsk. dijonsennep
- 1 tsk. yaconsirup
- salt og peber
Mos
- 400 g blomkål
- 1 håndfuld persille
- Salt

Læs også
Pias store vægttab: Det er bedre end at vinde i Lotto
Fremgangsmåde
Brændende kærlighed
- Halvér løget, og skær det i tynde strimler.
- Skær peberfrugten i tynde strimler.
- Rist græskarkernerne på en tør, varm pande.
- Steg løgene på panden i olie med røget paprika i 5 minutter under jævnlig omrøring.
- Tilsæt peberfrugten, og steg yderligere 15 minutter, eller til de er let sprøde.
- Krydr med salt.
Salat
- Snit kålen fint, bræk salaten i mundrette stykker, og lav dressingen.
Dressing
- Bland ingredienserne sammen. Tilføj et fed hvidløg, hvis du er til det, eller krydderurter efter smag.
Mos
- Skær blomkålen i mindre stykker.
- Kog den, til den er mør i usaltet vand.
Ved serveringen
- Vend kål, salat og dressing sammen, og smag salaten til med salt og peber.
- Dræn blomkålen, og mos den sammen med persillen med en stavblender.
- Smag den til med salt.
- Anret mosen på tallerkenerne.
- Kom de stegte peberfrugter over.
- Drys med græskarkerner, og anret salaten ved siden af med spirerne.

Læs også
Tabte 10 kg: Jeg fik nyt selvværd
Køkkentips
- Den røgede paprika er et delikat indslag, som sagtens kan erstatte bacon i denne veganske version af brændende kærlighed.
- Blomkåls- eller broccolimos kan holde sig 1-2 dage i køleskabet.
- Denne ret er et godt kødfrit alternativ, som giver masser af phytonæringsstoffer fra blomkål, peberfrugter, løg og oliven.