Podcast

Nationens mareridt: Monsteret fra Firenze

5. april Podcast af Johan K. Jensen og Thomas Klinkby. Bearbejdet af Cecilie Tolversen.
Foto: Colourbox
I 17 år hærgede en seriemorder i området syd for Firenze. Han opsøgte elskende par i deres bil, hvor han skød dem - og skar kønsdelene af kvinderne. Det skete altid under nymåne i løbet af sommeren. Som regel én gang om året.
Bil kører i bjerge

I september 1985 kørte en lille folkevogn gennem det norditalienske landskab. I bilen sad et nyforelsket kærestepar, Jean-Michel og Nadine, som var på deres første ferie sammen.

Parret ville op i det bakkede landskab for at slå deres telt op. De vidste formentlig ikke, hvad der havde terroriseret netop dette område i snart 17 år.

Jean-Michel slog hurtigt teltet op, og da mørket faldt på, gav parret sig hen til hinanden i den tro, at de var alene. Men det var de ikke.

Med ét blev teltdugen sprættet op af en stor, savtakket kniv. Det rædselsslagne par forsøgte at flygte, men i det samme begyndte kugler at blafre gennem teltet. Nadine blev ramt og faldt om. Men Jean-Michel nåede ud af teltet, hvor han panisk løb afsted. Han nåede dog kun nogle få meter, før kuglerne også ramte ham.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Næste morgen kom en svampeplukker forbi det blodige og sønderskudte telt. Han fandt Jean-Michel i grøften med skudhuller i ryggen. Inde i teltet lå Nadine med en lemlæstet krop. Morderen havde med stor præcision afskåret både hendes venstre bryst og hendes kønsdele.

Mordet på Nadine og Jean-Michel i september 1985 blev det sidste i en lang række af rituelle dobbeltmord, der blev begået i området omkring landsbyen Sankt Cassano syd for Firenze.

Men selv om dobbeltmordet blev det sidste, der officielt forbindes med monsteret fra Firenze, som pressen kaldte morderen, var det langt fra forbi med mord og mystiske dødsfald.

Lyt til afsnit 9 af krimi-podcasten Nationens mareridt, og få hele historien om monsteret fra Firenze.

For at kunne vise dig dette indhold, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Sponsoreret indhold