Podcast

Nationens mareridt: Pigerne fra Alcássar

25. maj Podcast af Johan K. Jensen og Thomas Klinkby. Bearbejdet af Cecilie Tolversen.
En fredag i 1992 forsvinder tre teenagepiger, da de er på vej til fest. En landsdækkende eftersøgning går i gang, men pigerne bliver først fundet et par måneder efter, da et voldsomt regnvejr skyller jorden væk fra den losseplads, hvor nogen har begravet dem.
Cover til nationens mareridt

Mange forbinder fredag den 13. med en uhyggelig dato, men det er ikke noget, Antonia tænker over. Hun tænker kun på, at det er weekend, og hun skal være sammen med sin tre bedste veninder: Esther, Miriam og Desirée.

Det er november 1992 i den lille by Alcasser tæt på Valencia i det østlige Spanien, og der sker ikke så meget. Specielt ikke når man kun er 15 år, som Antonia er.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Nogle venner fra skolen er ved at arrangere en fest på et diskotek i nabobyen, og den vil pigerne gerne med til. Omkring klokken 20 siger Antonia, Miriam og Desirée farvel til Esther, som er syg og derfor må blive hjemme.

Esther er misundelig på sine veninder. Hun vil virkelig gerne med. Hun synes, de andre piger er så heldige. Men i virkeligheden er det Esther, der den heldige af de fire. Hvor heldig hun egentlig er, skal der gå to måneder, inden hun forstår.

Eftersøgt i hele landet

Den samme aften venter de tre pigers forældre forgæves på deres børn, og de bliver bekymrede, da pigerne ikke kommer hjem til aftalt tid. De ringer rundt til venner og skolekammerater, men ingen ved noget. Esther fortæller, hvad hun ved, men hun har heller ikke hørt fra dem siden. Forældrene venter på, at pigerne vil ringe hjem. Men intet sker.

Efter nogle få uger er hele landet engageret i eftersøgningen. Borgere, politifolk, myndigheder, alle deltager i jagten på de tre piger. Selv den spanske indenrigsminister bliver engageret i eftersøgningen og lover de bekymrede forældre, at Spanien vil gøre alt for at finde pigerne.

Men lige lidt hjælper det. Pigerne er forsvundet.

Først sent i januar sker der noget. Regnen siges at vaske alle sorger væk, men i denne sag kommer en tragedie op til overfladen.

75 dage efter pigernes forsvinden kører to ældre biavlere rundt til deres bistader i det forladte område omkring La Romana, der ligger omkring 160 kilometer syd for Alcásser.

Det har regnet heftigt i flere dage, og der har været jordskred flere steder i regionen. De to biavlere tjekker derfor op på deres bistader, men pludselig dukker der noget op. Et lysglimt kommer fra jorden, og den ene mand bevæger sig hen mod det.

Først kan ikke helt forstå, hvad det er han ser. Men så begynder det rædselsvækkende syn at gå op for ham. Lysglimtet kommer fra et armbåndsur, der sidder på en opsvulmet, blå hånd.

Forfærdet løber den ældre mand tilbage til bilen og tilkalder politet.

I podcastserien Nationens mareridt kan du lytte til hele historien om pigerne fra Alcássar.

For at kunne vise dig dette indhold, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Sponsoreret indhold