Vegansk brændende kærlighed med blomkålsmos

Her får du opskriften på en vegansk version af brændende kærlighed. Opskriften er fra bogen “Vejen til et let liv” af Luuna Sommer, der har udviklet TFA-metoden.

Ingredienser

Brændende kærlighed

  • 200 g sommerløg eller løg, gerne røde
  • 200 g grøn eller rød peber
  • 8 spsk. græskarkerner
  • 4 spsk. olivenolie
  • ¼ tsk. røget paprikapulver
  • Salt

Salat

  • Kål og salat efter eget valg.
  • Luunas dressing – se opskrift på side 153.
  • Spirer eller skud efter eget valg
  • Salt og peber

Luunas dressing

Denne dressing er Luunas hverdagsfavorit. Opskriften giver 8 portioner.

  • 8 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. æblecidereddike
  • 4 tsk. dijonsennep
  • 1 tsk. yaconsirup
  • salt og peber

Mos

  • 400 g blomkål
  • 1 håndfuld persille
  • Salt

Fremgangsmåde

Brændende kærlighed

  • Halvér løget, og skær det i tynde strimler.
  • Skær peberfrugten i tynde strimler.
  • Rist græskarkernerne på en tør, varm pande.
  • Steg løgene på panden i olie med røget paprika i 5 minutter under jævnlig omrøring.
  • Tilsæt peberfrugten, og steg yderligere 15 minutter, eller til de er let sprøde.
  • Krydr med salt.

Salat

  • Snit kålen fint, bræk salaten i mundrette stykker, og lav dressingen.

Dressing

  • Bland ingredienserne sammen. Tilføj et fed hvidløg, hvis du er til det, eller krydderurter efter smag.

Mos

  • Skær blomkålen i mindre stykker.
  • Kog den, til den er mør i usaltet vand.

Ved serveringen

  • Vend kål, salat og dressing sammen, og smag salaten til med salt og peber.
  • Dræn blomkålen, og mos den sammen med persillen med en stavblender.
  • Smag den til med salt.
  • Anret mosen på tallerkenerne.
  • Kom de stegte peberfrugter over.
  • Drys med græskarkerner, og anret salaten ved siden af med spirerne.

Køkkentips

  • Den røgede paprika er et delikat indslag, som sagtens kan erstatte bacon i denne veganske version af brændende kærlighed.
  • Blomkåls- eller broccolimos kan holde sig 1-2 dage i køleskabet.
  • Denne ret er et godt kødfrit alternativ, som giver masser af phytonæringsstoffer fra blomkål, peberfrugter, løg og oliven.