Skæbner

Charlotte sit hår til de syge børn

16. november 2014 af Kristian Bo Eriksen, Foto: Privat
Charlotte på bare tre år er en smilende og glad lille pige, der elsker sit lange, lyse hår. Men hun har også et hjerte af guld. Så da hendes mor, Gayle Hoehle, foreslog, at de skulle hjælpe de syge børn ved at skænke Chalottes hår til velgørenhed, var den lille pige straks med på ideen.

Charlotte på bare tre år var slet ikke tvivl, da hendes mor foreslog, at hun skulle få sit lange hår klippet af, for at hjælpe andre syge børn.

LÆS OGSÅ: 2-årig fundet efter 22 timer

-En anden lille pige i Amerika fik sit hår klippet af og delte det på Facebook. Jeg syntes, det var rigtig cool. En af Charlottes venner har cancer og har været igennem en kemokur, forklarer Charlottes mor, Gayle Hoehle, 26, til den skotske avis Edinburgh Evening News.

De kan få mit hår

-Jeg spurgte Charlotte, om hun ikke havde lyst til at gøre noget helt specielt for de syge børn, der ikke har noget hår.

-Hun svarede straks: "Jo, de kan få mit hår", fortæller en stolt mor fra byen Kingsknowe i Skotland.

LÆS OGSÅ: Bruden fik et chok af glæde

Hun besluttede at skænke sin datters hår til en velgørenhed, der hedder Little Princess Trust, der netop skænker parykker lavet af ægte hår til børn over hele England og Irland, der må gå igennem en hård kemokur.

Samtidig oprettede de en indsamling på indsamlingshjemmesiden gogetfunding.com for at samle penge ind til legetøj og tegneartikler til børn, der er indlagt på børnekræftsafdelingen på Royal Hospital for Sick Children i Edinburgh.

Netop her bliver Charlottes veninde, Bella, behandlet.

Vild med sit korte hår

For at skabe så meget opmærksomhed som muligt for indsamlingen optog Charlottes mor sin lille pige besøg hos damefrisøren på video, og på Facebook kan man nu se den lille glade og charmerende Charlotte blive klippet. For at håret kunne bruges til en paryk, blev det samlet i en stram fletning, så det kunne blive klippet af, uden at blive ødelagt.

LÆS OGSÅ: Tvillinger fandt hinanden på Facebook

-Jeg var virkelig nervøs for, hvordan hun ville reagere, når hun så sit nye, korte hår, siger Gayle.

-Men hun var vild med det, og når nogen spørger, hvad der er sket med hendes hår, slår hun lidt med nakken og siger: "Jeg gav det til de syge drenge og piger", siger Gayle Hoehle til Edinburg Evening News.Sponsoreret indhold