Det gode liv

Camilla er blevet 1 år og 10 måneder yngre på fire måneder

21. september Af Annika Jeppesen
Foto: Gregers Overvad/Aller Foto & Video
Camilla Kjems prøver sammen med Emil Thorup at leve efter longevity-forskningens regler i forsøget på at skrue deres biologiske alder tilbage på blot fire måneder.
Camilla Kjems

I serien ”Vi vil leve for evigt” beslutter 49-årige Camilla Kjems og 39-årige Emil Thorup sig for at prøve at leve efter alle longevity-forskningens sunde regler og principper.

Longevity betyder ”langt liv”, men forbindes i videnskabelig sammenhæng også med, hvordan man sænker aldring gennem kost, motion, søvn og mental sundhed.

Med andre ord vil de med hjælp af forskellige metoder forsøge at skrue deres biologiske alder så meget tilbage som muligt på blot fire måneder.

Du kan se en teaser for serien nederst i artiklen.

En realistisk tilgang

Hvor Emil vælger at gå ”all in” og gerne vil gå den ekstreme vej, er Camilla noget mere tilbageholdende.

– Jeg har tre børn og kunne godt tænke mig at blive oldemor. Men jeg går ikke all in! Jeg går nok ”trekvart-in”, så længe jeg bare kan have det lidt sjovt, siger Camilla i seriens indledning.

Derfor begynder hun ikke projektet med at faste i tre dage, som Emil gør, men spiser to måltider om dagen og ekskluderer bestemte fødevarer fra sin kost.

Undervejs i forløbet tester Camilla og Emil blandt andet kulde (cryoterapi) og varme (infrarød sauna) på deres kroppe.
Foto: ALLY

Derudover fokuserer hun på sin mentale sundhed og undlader at købe de mange dyre kosttilskudspiller, som Emil ellers giver sig i kast med.

Undervejs får de begge dog testet deres søvn, kondition, blod og ikke mindst afføring for at klarlægge, hvilke fødevarer der er dårlige for deres tarme. De lærer blandt andet også om vejrtrækningsøvelser (bedre kendt som breathwork).

Desuden får de testet kulde (cryoterapi) og varme (infrarød sauna) af på egen krop, inden de sammen rejser til Tyskland for at besøge nogle af verdens førende eksperter indenfor sundhed, motion og regeneration på den luksuriøse spa, hotel og hospitalskæde kaldet for Lanserhof.

Og selv om Camilla ikke vælger at gå ”all in” som Emil, så ender hendes resultater alligevel med at være ret imponerende.

Camilla og Emil får foretaget en masse tests i starten og i slutningen af projektet, så de kan sammenligne deres resultater til sidst - og dermed finde ud af, om longevitys sunde regler overhovedet virker.
Foto: ALLY

Balance er vejen frem

I starten af projektet bliver Camilla målt og vejet til at have en biologisk alder på 46 år.

Efter det fire måneder lange forløb får hun at vide, at hun nu er cirka 44,5 år – og dermed er blevet 1 år 10 måneder yngre på blot fire måneder.

Og det er hun mildest talt glædeligt overrasket over at høre.

Ikke mindst fordi hendes resultater viser sig at være bedre end Emils.

– Shit, hvor er det vildt! Jeg er virkelig i chok – altså på den gode måde. For jeg synes ikke, at det er så meget, jeg har gjort. Men det er jo nemt for mig at sige nu. Jeg ved godt, at jeg havde det af h … til i den første måned, fordi jeg afgiftede big time. Men nu synes jeg, at mit nye liv er fantastisk, siger Camilla begejstret.

Hun har derfor planer om at fortsætte med at leve sin nye livsstil.

– Uanset hvad resultaterne ville have afsløret, så bliver jeg ved – med det meste i hvert fald. Jeg vil nok tillade mig at synde lidt mere, men ellers vil jeg leve på denne her måde 80 procent af tiden. For jeg har det fantastisk. Alle mine symptomer er forsvundet, jeg er sprængfyldt med energi, og jeg har det meget bedre!

Hvis du gerne vil blive endnu klogere på de mange metoder indenfor longevity – eller blot gerne vil se Camilla og Emils rejse til et sundere liv – så kan du nu se hele serien på ALLY-appen.

Se en teaser for serien herunder.

Hvad er ALLY?

ALLY er en app, hvor du finder både artikler, videoer og podcasts om alt lige fra kærlighedstemaer, krimihistorier og kendissladder til sport, rejseguides og spiritualitet. Derudover kan du finde digitalt indhold fra forskellige brands, såsom Ude og Hjemme, SE og HØR og femina.

Du kan prøve ALLY-universet gratis i en måned. Derefter koster det 49 kr. om måneden eller 379 kr. om året, og du kan til enhver tid opsige dit abonnement.

Læs mere om appen på ally.dk.

Sponsoreret indhold