Det gode liv

Jubii poolen er åben

28. juli Af Iben Berner
Foto: Lars H. Laursen
Ligesom børn elsker at lege med andre børn, elsker hunde også at lege med andre hunde. Vi er taget på besøg i hundebørnehaven ”Vi passer hund”.
Hundebørnehave
Rapido er altid den første i poolen. Fra et liv som gadehund i Italien er den nu adopteret af Rolf Flor og Line Rønne Ladefoged, der driver hundebørnehaven ”Vi passer hund” i Farum.

Der lyder et højt plask, da den brunsorte hund Rapido lander i poolen. Tre af hans venner følger med, mens Rapido svømmer hen for at hente det legetøj, som Rolf har kastet.

43-årige Rolf Flor har altid haft et stort hjerte for dyr. For snart syv år siden skiftede han job fra reklamefotograf til hundepædgagog.
Foto: Lars H. Laursen

Det er sommer, og de glade vandhunde nyder at køle af i den store pool.

I snart syv år har 43-årige Rolf Flor og hans forlovede Line Rønne Ladefoged drevet hundebørnehaven ”Vi passer hund” på deres landsted i Farum.

– Det er så berigende. Hundene er altid glade, så man har aldrig sure kollegaer, griner Rolf.

– Molly, go! siger Rolf og kaster et rødt legetøj ud i midten af poolen. Den brune labrador løber ivrigt ned ad rampen og ud i det svalende vand.

Hundebørnehaven består af et stort hovedhus, udendørsområder med tilhørende skov og en pool. Her er åbent alle hverdage fra 7.00 – 17.00 med plads til 25 hunde. I dag er der 18.

Nogle har ejere, der er på arbejde, andre lider af separationsangst eller kommer for at blive socialiseret.

– Man får en topsocial hund, der har et godt hundesprog, fordi de begår sig med så mange forskellige hunde og racer, forklarer Rolf.

Hundebørnehave
Labradoren Molly er en vaskeægte vandhund
Foto: Lars H. Laursen

Skemaet er ligetil: Frikvarter hele dagen.

– Vores opgave er at give hundene en god dag. Vi er de hyggelige pædagoger, der skaber et trygt miljø.

Klokken nærmer sig 15.00, og det er snart tid til afhentning af dagens første hund.

– Det er dig, Molly, kalder Rolf.

Molly ryster sin brune krop, så vanddråberne sprøjter ud på granddanoisen Frigg og collien Anton.

Hundebørnehave
En træt og våd Molly bliver hentet efter en hyggelig dag i hundebørnehaven. Hendes ejer Vivi glæder sig over, at hun kan give Molly en god dag med de andre hunde.
Foto: Lars H. Laursen

Den brune labrador går med logrende hale de vante skridt mod døren, mens de andre hunde nysgerrigt følger hende med øjnene. Snart er det deres tur. Og i morgen skal de lege igen.

På besøg i hundebørnehaven "Vi passer hund"

Følg med

På Facebook og Instagram under navnet ”Vi passer hund” deler Rolf ud af hundenes hverdag i hundebørnehaven. Rolf, der er tidligere reklamefotograf, tager sjove og søde billeder af hundene, der bader, leger og hygger sig.

Sponsoreret indhold