Hverdagens helte

Ildsjæl i glitter: Det er en tjans, jeg selv har valgt

2. september Af: Fie Algreen, Foto: Søren Lambarth
Foto: Søren Lamberth
Hver dag er en fest, så hvorfor ikke tage festkjolen på, fortæller den 43-årige skolelærer, Jessie Mørk Borelli, der hver morgen står klar foran Hendriksholm Skole i Rødovre.
Jessie Mørk Borelli er lærer på Hendriksholm Skole i Rødovre

– Godmorgen, Sofia og Malina. Godmorgen og god dag. Har det været en god morgen? Skal du have en high five eller en krammer eller ingen af delene?

Jessie Mørk Borelli

Sådan hilser Jessie alle børn foran indgangen til skolen, og det gengældes hurtigt med et smil, og kort tid efter er der endnu en, der kalder på hende.

– Godmorgen Jessie, hvor er du flot i dag.

43-årige Jessie har siden 2012 haft sin daglige gang på Hendriksholm Skole i Rødovre, og siden 2020 har hun stået foran skolen og taget imod de mindste klasser.

– Det er sådan en tjans, som jeg selv har valgt. Ledelsen siger også, at man skal vælge noget, man selv vil, og noget man brænder for, og for mig er det undervisningen, og det at stå her hver morgen. Jeg bliver i så godt humør. Det kan det godt være, at man har været træt om morgen, men altså det her. Det er fedt.

Mange af de børn, som hilser på hende om morgen, underviser hun ikke selv, men det er også ligegyldigt, da hun står der for at give alle en god start på dagen.

Idéen blev født under coronapandemien.

– Jeg syntes, at jeg havde siddet alt for lang tid derhjemme i mit sorte tøj, og da vi skulle tilbage til skolen, ville jeg gerne gøre noget særligt for børnene.

Jessie Mørk Borelli

I begyndelsen var det Jessies yngste dreng, der valgte farven på det tøj, hun havde på i skolen, men det opdagede børnene på skolen hurtigt, hvorefter flere af dem spurgte, om de også måtte ønske en farve.

– Det sagde jeg selvfølgelig ja til. Til at begynde med var jeg lidt udfordret på nogle af farverne, men så måtte jeg købe det.

Herfra tog det fart. Hendes flotte tøj skifter hver dag, og det skifter i takt med at årstiderne. I julen var hun et snelandskab og til Halloween et skelet i habit. Men det er ikke kun til højtid, Jessie er klædt ud.

– Vi har både holdt en guldfest og en diskofest. Der tog jeg imod børnene i diskotøj, og en flot paryk. Og vi har en lille tradition med klæde os ud i gult til første skoledag. I år havde jeg fundet nogle gule badehætter i Italien, så lod vi, som om vi havde vundet ”de gule førerhætter”.

Jessies bruger tid på at finde de mange outfits. Hun har fundet det meste på Facebook Marketplace, og det hun ikke kan finde, må hun fremstille selv. Hun er kommet rigtig langt med Velcro og en limpistol, fordi hun ikke kan sy. Det er også sådan, hun har lavet sine specialkostumer.

Jessie har ikke tænkt sig at stoppe, selv om hun havde sin betænkeligheder, da hun skulle tage imod en ny 1. klasse efter sommerferien. Men hendes kollegaer kan godt lide, at Jessie ikke ser ud som de andre, og ledelsen støtter hendes påhit.

Næste dags outfit bliver planlagt med hjælp fra en dreng, som siger godmorgen til Jessie. Han ønsker sig lyserød.

– Jamen, så er det lyserød i morgen. Det er faktisk en af mine yndlingsfarver.

Malina på otte år glæder sig hver dag til at få et kram af Jessie
Foto: Søren Lamberth

Sponsoreret indhold