Skæbner

Hunden Hugo hjælper mod depressionen

21. oktober 2019 Af Karin Heurlin. Foto: Jesper Sunesen.
Sebastian Dorset har tidligere kæmpet med en mørk depression. Men han har siden oplevet, at en hund gør livet lysere. Hans hund Hugo giver både faste rutiner og en masse kærlighed.

- Det at være savnet er rigtig godt mod depression.

Det mener komiker Sebastian Dorset, som ved, hvordan det føles at leve med en depression. Det gjorde han nemlig selv i to år. Men han ved også, hvordan det er at være savnet.

Savnet af hunden

Hans hund Hugo sidder nemlig og kigger ængsteligt efter ham, bare han skal ud med skraldeposen.

- Så sidder der en lille hund og skal trøstes, fordi det har været det værste minut i dens liv, smiler Sebastian Dorset, der for år tilbage oplevede, hvor stor en forskel en hund kan gøre.

En magisk hund med følelser

På det tidspunkt mødte han nemlig en kæreste, der havde hunden Bino. Og jo bedre han lærte hunden at kende, jo flere omsorgsfulde træk fik han øje på hos dyret.

- Det var en lidt en magisk hund, viste det sig. Den kunne vise følelser, og hvis nogen var kede af det, opsøgte den dem, nærmest som var det dens job. Den sukkede bare dybt og lagde sig ved folk, siger Dorset, som også bemærkede, at den logrende Bino førte noget andet godt med sig: Den gav rutiner, frisk luft og kærlighed, hvilket er effektive midler mod depression.

Ud af det sorte hul med hunden

I dag har Dorset hunden Hugo, som er samme race som Bino og har samme egenskaber. Selv er han ikke i tvivl om, at dyret er med til at holde de tunge tanker væk.

- Hvis man har en tendens til at lukke sig inde i et sort hul, så er det dejligt at komme ud med en hund. Den deler døgnet ind i faste rammer, så jeg får en struktur på livet. En hund skal jo ud, siger han og peger på, at Hugos utrættelige kærlighed også gør livet lysere.

- Når man har en hund, er der altid en, der elsker en utrolig højt. Dens liv ville jo falde sammen, hvis man ikke var der.

Sponsoreret indhold