Skæbner

Jannie fandt sin trucker på tv

23. april 2022 Af Vibeke C. Larsen. Foto: Gregers Kirdorf/ Aller Foto & Video.
Jannie var blot en skolepige på 16 år, da hun så Jesper i tv-serien ’De unge truckere’. Første date var i lastbilens førerhus med Jannies mor og lillebror på sidelinjen.

Man kan godt blive en lille smule svimmel, hvis man begynder at tænke over alle de tilfældigheder, der udgør et liv. Havde Jannie ikke fået aflyst en matematiktime tilbage i 2016, havde hun sikkert aldrig mødt Jesper og fået sine to drenge, Jonas og Jacob.

Dengang gik hun i 10. klasse, og da undervisningen blev aflyst, blev klassen sat til at se tv-serien ’De unge truckere’, der fulgte en række unge lastbilchauffører. En af dem hed Jesper. Han var blot 21 år og var lige blevet selvstændig vognmand med egen lastbil.

– Jeg syntes, at Jesper så sød ud, så da jeg kom hjem fra skole, så jeg alle afsnittene og fandt ham på Facebook, fortæller 22-årige Jannie Pedersen.

Hun var selv vokset op med en far, der kørte lastbil, og havde et godt kendskab til Jespers verden.

– Jesper sagde i programmet, at det nok blev svært at finde en kæreste, der kunne affinde sig med det arbejde, men jeg var vant til, at min far var væk ofte. Til gengæld brugte jeg alle mine ferier sammen med ham i lastbilen, så jeg forbandt det også med noget rart, som jeg havde sammen med min far, siger Jannie.

Jannie skilte sig ud

Hun sendte en besked til Jesper, hvori hun skrev, at det var modigt og godt gået, at han var blevet selvstændig i så ung en alder. Og så var det bare at vente.

Jesper beskriver sig selv som en genert fyr, indtil tv-programmet vendte hans liv på hovedet. Pludselig blev han genkendt og fik masser af beskeder fra både truckentusiaster og piger, men Jannies besked skilte sig ud.

– Jannie var god til at formulere sig, og så kendte hun til min branche. Det var der ikke mange piger, der gjorde, fortæller 28-årige Jesper Borg Nordsig, der stadig er selvstændig vognmand og ejer af firmaet JBN Transport.

Snart fløj beskederne mellem Jannie og Jesper, og kontakten blev udvidet med FaceTime-opkald, men der gik alligevel et halvt år, før de mødtes ansigt til ansigt. Altså bortset lige fra den gang, da Jannie var ude at køre i lastbil med sin far, og de passerede Jesper på vejen, mens han blinkede med lygterne.

– Jeg fik et helt sug i maven. Det var mærkeligt og spændende at være så tæt på ham og alligevel så langt fra, siger hun.

Var tilbageholdende trods forelskelsen

Aldersforskellen på seks år skræmte hende lidt, og selv om hun var forelsket i Jesper, var hun tilbageholdende med at mødes.

– Vi var to forskellige steder i livet. Jeg var kun 16 år og boede hjemme, mens Jesper kørte lastbil og havde en lejlighed i Esbjerg, forklarer Jannie, der selv kommer fra Gylling uden for Odder.

– Jeg tænkte faktisk ikke så meget over aldersforskellen og så den ikke som et problem, for Jannie virkede som en jævnaldrende, mindes Jesper.

At Jannie virkede mere moden end sin alder, skyldes, at hun er født med væske i hovedet, og det har gennem livet givet hende en række udfordringer som hovedpine, svimmelhed, ekstrem træthed og synsforstyrrelser. Lige nu er hun sygemeldt, da to graviditeter har forværret trykket i hovedet.

– Min sygdom har lært mig at tage mere ansvar, for jeg har været nødt til at tænke mere over, hvad jeg gjorde. Det har gjort mig voksen i en tidlig alder, fortæller Jannie.

Mødte svigerfamilien på første date

Efter et halvt års kontakt mødtes de endelig. Jesper havde via FaceTime fået tilladelse fra Jannies mor til mødet, men da Jannie ikke havde noget kørekort, kørte hendes mor hende og hendes otteårige lillebror til rastepladsen ved Ejer Bavnehøj, hvor Jesper holdt pause med trucken.

– Jeg havde sagt til min bror, at han skulle løbe hen og give Jesper en krammer, fortæller Jannie.

– Ja, det var lidt akavet at stå på en rasteplads og tale med kollegerne, og pludselig kom der en lille dreng løbende og gav mig et kram. Men jeg fik mødt svigerfamilien på første date, og det er der vist ikke mange, der kan prale af, griner Jesper.

Mor og lillebror gik i cafeteriet, mens Jannie og Jesper snakkede i trucken.

– Vi havde talt så meget i forvejen, så vi følte, at vi allerede kendte hinanden, siger Jannie.

Galleri: Jannie fandt sin trucker på tv

Blev kærester på anden date

Næste møde var hos Jannie, og den dag blev de kærester. Siden er det gået stærkt for det unge par. Da Jannie fyldte 18 år, flyttede de sammen i Esbjerg, og året efter ventede hun parrets første barn, Jonas, der i dag er to et halvt.

– Vi talte hurtigt om, at vi gerne ville have børn og familie, og jeg havde ikke noget imod at blive ung mor. Vi får det bedste ud af vores børn, fordi vi har energien til at løbe rundt med dem. Drengene giver os så megen glæde, siger Jannie og smiler til Jesper.

I dag bor familien i Jannies hjemby Gylling og blev for knap et år siden udvidet med lillebror Jacob. Firmaet er vokset med tre lastbiler og fire ansatte.

Jesper har også friet til Jannie hele to gange. Første gang ridsede han budskabet i et æble, og anden gang fik han transporteret en trækasse hen til Jannie, hvor han selv sad i med roser og en ring.

– Jeg blev lidt overrasket, for Jesper er normalt typen, der kun kommer med blomster, hvis han er for sent på den, griner Jannie.

Bryllupsdatoen er ikke sat endnu, for parret har ikke travlt. De har hele livet foran sig – sammen.

Sponsoreret indhold