Masser af kærlighed til Silke, men ikke råd til dyrlæge

Den 8-årige Chihuahua, Silke, er højt elsket. Men hundens ejer, Betina, er ramt af sklerose og som førtidspensionist har hun ikke råd til dyrlæge. Derfor er hun lykkelig for, at hun kan tage Silke med til Frynselkinikken. Dyreværnets mobile klinik til udsatte borgeres kæledyr.

– Silke giver mig lykke hver dag. Vi er altid sammen. Når jeg sidder hjemme i sofaen, ligger hun op ad mig, og vi sover sammen. Jeg ville slet ikke kunne undvære hende.

Sådan beskriver 55-årige Betina Eklund sin langhåret Chihuahua, som hun i dag har taget med til Frynselkinikken, fordi hunden har bøvl med tænderne. Betina er selv ramt af sklerose. Hun er derfor førtidspensionist, og som enlig forsørger er pengene så små, at hun ikke har råd til at tage til en almindelig dyrlæge, som hun gjorde tidligere.

Betaler det, man kan undvære

Hun er derfor lykkelig for Dyreværnets tilbud til udsatte borgere, der kan komme til den mobile dyreklinik, Frynseklinikken og betale det, de nu kan undvære.

- Det betyder alt for mig, at jeg kan komme her og få adgang til den behandling, som min hund har brug for. Jeg kan virkelig ikke klare, når dyr lider, siger Betina.

Dyrene er ejernes et og alt

Den følelse genkender stort set alle de dyreejere, der kommer til Frynseklinikken.

Det ved dyrlæge Susanne Schantz, som i dag bemander den rullende klinik sammen med Nina Amdi.

– For folk der kommer her, er dyrene tit deres et og alt. Kæledyrene giver dem noget at stå op til og en mening med livet. De er deres livliner, og ofte oplever vi, at dyrene faktisk har det bedre end deres ejere. De passer utrolig godt på dem, siger dyrlæge Susanne Schantz.

Hun behandler alt fra tandproblemer til allergier til neutralisering af katte. Stort set alt kan ordnes i den mobile dyreklinik, der kører rundt i hele landet og typisk gør holdt for væresteder og varmestuer.

Alle kæledyr i Danmark skal have det godt

Dyreværnets Frynseklinikker er en såkaldt er “nonprofit” dyreklinik. Det vil sige, at dyreejerne betaler det, de kan undvære, og der kommer da også nogle hundredkronesedler i kassen i løbet af dagen. Susanne understreger dog, at man ikke skal se det som en billig dyrlæge. Klinikken er kun for de mest udsatte mennesker, der ikke har råd eller mulighed for at tage plads i venteværelset hos en almindelig dyrlæge.

– Vi er her fordi alle kæledyr i Danmark skal have det godt, siger hun.

Her kan du se, hvornår Frynseklinikken kører til en by i nærheden af dig.

 

Frynseklinikken er denne dag bemandet af udrykningschef Nina Amdi (tv.) og dyrlæge Susanne Schantz.

Frynseklinikken er denne dag bemandet af udrykningschef Nina Amdi (tv.) og dyrlæge Susanne Schantz.

 

Her er Silke på 12 år. En grå inde-kat. Hun er i dag kommet til Frynseklinikken, fordi hun har problemer med maven og har kastet op. <br />
Silkes 51-årige ejer, Heidi Blixt, er i fleksjob og er sygemeldt med stress, så hun har ikke penge til en almindelig dyrlæge. <br />
– Det betyder alverden, at jeg kan komme her. Jeg bliver virkelig ked af det, når jeg kan se, at min kat er sløj. Dyrene kan jo ikke fortælle, hvor det gør ondt, så jeg må nøjes med at læse signalerne, og jeg bliver tit så bekymret, siger Heidi, som har meget stor kærlighed til sin kat.<br />
 -Silke betyder alt. Mine børn er voksne i dag, og hun er nærmest som et barn for mig. Hun giver mig også ro, hvis jeg føler mig presset.<br />
(Silke fik en indsprøjtning og har efterfølgende haft det fint).

Her er Silke på 12 år. En grå inde-kat. Hun er i dag kommet til Frynseklinikken, fordi hun har problemer med maven og har kastet op.

Silkes 51-årige ejer, Heidi Blixt, er i fleksjob og er sygemeldt med stress, så hun har ikke penge til en almindelig dyrlæge.

– Det betyder alverden, at jeg kan komme her. Jeg bliver virkelig ked af det, når jeg kan se, at min kat er sløj. Dyrene kan jo ikke fortælle, hvor det gør ondt, så jeg må nøjes med at læse signalerne, og jeg bliver tit så bekymret, siger Heidi, som har meget stor kærlighed til sin kat.

-Silke betyder alt. Mine børn er voksne i dag, og hun er nærmest som et barn for mig. Hun giver mig også ro, hvis jeg føler mig presset.

(Silke fik en indsprøjtning og har efterfølgende haft det fint).

Her hunden Lucky på 11 år. En god blanding af forskellige racer. Ejerne Kuson Janssen, 53 år og Finn Pedersen, 55 år var nervøse for Luckys fremtid, inden de kom ind til dyrlægen<br />
– Hun er en gammel hund med gigt, så vi skal lige have lidt hjælp til at vurdere, hvornår hun skal have fred. Vi vil jo gerne beholde hende så længe som muligt, men hun skal have det godt, og det går jo ikke, hvis vi skal bære hende rundt, og hun lider. Hvis man er hundeejer, må man respektere, at man på et tidspunkt skal tage den svære beslutning. Det kan være svært at vurdere selv. Hun er jo også en gammel dame, så det er vel okay at have dårlige dage, fortæller Finn, der er førtidspensionist og ikke har råd til en almindelig dyrlæge.<br />
– Det her er en virkelig god ordning, som vi er meget glade for, siger Finn, som understreger, at Lucky spiller en meget vigtigt rolle i parrets liv.<br />
– Vi har haft hende, siden hun var syv uger. Hun er vores lille pige, og hun sover ved siden af os i sengen og sidder med i sofaen. Hun er en virkelig dejlig hund.<br />
(Efter dyrlægebesøget kom Kuson og Finn glade ud af Frynseklinikken med en logrende Lucky. Dyrlægen vurderede, at Lucky stadig havde det godt på trods af alderen og gigten).

Her hunden Lucky på 11 år. En god blanding af forskellige racer. Ejerne Kuson Janssen, 53 år og Finn Pedersen, 55 år var nervøse for Luckys fremtid, inden de kom ind til dyrlægen.

– Hun er en gammel hund med gigt, så vi skal lige have lidt hjælp til at vurdere, hvornår hun skal have fred. Vi vil jo gerne beholde hende så længe som muligt, men hun skal have det godt, og det går jo ikke, hvis vi skal bære hende rundt, og hun lider. Hvis man er hundeejer, må man respektere, at man på et tidspunkt skal tage den svære beslutning. Det kan være svært at vurdere selv. Hun er jo også en gammel dame, så det er vel okay at have dårlige dage, fortæller Finn, der er førtidspensionist og ikke har råd til en almindelig dyrlæge.

– Det her er en virkelig god ordning, som vi er meget glade for, siger Finn, som understreger, at Lucky spiller en meget vigtigt rolle i parrets liv.

– Vi har haft hende, siden hun var syv uger. Hun er vores lille pige, og hun sover ved siden af os i sengen og sidder med i sofaen. Hun er en virkelig dejlig hund.

(Efter dyrlægebesøget kom Kuson og Finn glade ud af Frynseklinikken med en logrende Lucky. Dyrlægen vurderede, at Lucky stadig havde det godt på trods af alderen og gigten).

Lucky er med sine 11 år ved at være en “moden dame”, men der er masser af livskvalitet i den heldige hund, der i hvert fald ikke mangler kærlighed – her fra sine ejere.

Lucky er med sine 11 år ved at være en “moden dame”, men der er masser af livskvalitet i den heldige hund, der i hvert fald ikke mangler kærlighed – her fra sine ejere.

 

Silke bliver grundig undersøgt-

Silke bliver grundig undersøgt-