Skæbner

Mor til fire vandt millioner

1. maj 2021 Af Per-Ola Ohlsson, bearbejdet af Josefine Hildebrandt Greve. Foto: Stefan Lindblom/ Aller Foto & Video.
Som enlig mor til fire med job som hjælper på plejehjem for demente sad Carina økonomisk hårdt i det. Så vandt hun 2,3 millioner svenske kroner – og ingen kunne have fået mere glæde for pengene.
millionær, lotto, vinder, økonomi, familie

Det er hyggeligt i køkkenet hos lottovinderen Carina Svende i Ängelholm. Sammen med sine fire børn fortæller hun om den store gevinst, der har ændret familiens liv.

– Jeg er den samme Carina, som jeg var før millionerne. Jeg synes, man skal beholde jordforbindelsen, siger hun ydmygt.

– Men du er blevet mere rolig og tryg. Du er ikke så bekymret sidst på ​​måneden, indskyder hendes datter, den 15-årige Emilia.

– Det er rigtigt. Penge betyder ikke lykke, men de giver sikkerhed, siger Carina.

Levede nøjsomt

Havde man besøgt familien for lidt over et år siden, havde situationen været en helt anden. Dengang boede de til leje i en fireværelseslejlighed i Ängelholm:

– Der var ikke separate værelser for os alle. Enten delte to af børnene et værelse, eller også sov jeg sammen med en af ​​de yngste i samme rum, fortæller Carina.

Carina arbejdede på 75 procent tid som sosu-hjælper i et demenshjem og stortrivedes med jobbet, men for at få enderne til at mødes tog hun ekstra vagter.

– På et tidspunkt havde jeg to job, hvor jeg også arbejdede som hjælper et andet sted.

Men det var stadig svært at få pengene til at række til sidst på ​​måneden, og indimellem måtte hun overveje, om hun havde råd til at købe pålæg til madpakkerne. Hendes bekymring for at på pengene til at række smittede af på børnene.

– Emilia har aldrig bedt om ekstra lommepenge. Hun ville ikke tage vores mors sidste penge, fortæller den ældste søster, 25-årig Ronja.

Desuden havde Carinas gamle bil også draget sit sidste suk, og hun havde ikke råd til at reparere den eller købe en ny.

– Jeg havde tænkt mig at købe en cykel i stedet, fortæller hun.

Derfor var det første, hun tænkte på, da hun vandt 300.000 svenske kroner, at nu havde hun råd til at købe en bil:

– Det var helt fantastisk. 300.000 kr. er mange penge for mig. Da jeg fik at vide af Postkodelotteriet, at jeg havde vundet, sagde de, at der kunne være flere gevinster, og jeg skulle være forberedt på et opkald mere.

Men Carina tænkte ikke mere over det. Hun var mere end glad for de penge, hun havde vundet, og gik i gang med at tjekke annoncer for brugte biler.

Dansede af glæde

En uge senere var Carina og datteren Ronja på vej til Ikea i Helsingborg i Ronjas gamle ramporerede Renault, som hun havde købt for 3.000 kroner, da telefonen ringede, og Carina så på skærmen, at det var et FaceTime-opkald fra Postkodelotteriet.

– Jeg kørte direkte hen til den første og den bedste parkeringsplads, fordi jeg tænkte, at det ikke var et opkald, vi kunne tage, mens jeg kørte, siger hun med et smil.

Carina troede næppe sine ører, da hun fik at vide, at hun var blevet 2.363.494 svenske kroner rigere, hvilket svarer til cirka 1,7 mio. danske kroner.

– Vi løb ud af bilen og sprang og dansede af glæde. Det må have set sjovt ud.

Da de var faldet lidt ned, sagde Ronja, at de nu kunne købe de sko, Carina havde kigget på.

– Men det turde jeg ikke. Jeg vovede ikke at bruge nogen penge, før jeg havde dem på min konto. Jeg frygtede, at der var sket en fejl, og at jeg ville miste gevinsten i sidste øjeblik.

Men gevinsten var god nok, og istedet for at købe en brugt bil til 50.000 kr. valgte hun en bil til 150.000 kr.

– Det er rigeligt til mig. Jeg er vant til at have skrotbunker til omkring 10.000 kroner, men nu har jeg en bil, som altid starter, siger hun.

Nye cykler til alle

Uden for køkkenvinduet står der nye cykler på rad og række.

– Blandt de første ting, jeg gjorde, da pengene kom ind på kontoen, var at købe nye cykler til os alle. Og for første gang har alle deres egen cykel.

Carina med børnene Ronja, Love, Emilia og Elias.

Derudover fik Carina mulighed for at flytte fra lejligheden til et dejligt rækkehus med en lille gårdhave. Og det var en god følelse at kunne betale kontant:

– Jeg har været i stand til at tilbagebetale gamle lån og gøre mig gældfri. Og jeg har også hjulpet Ronja med at købe nyt gulv til hendes frisørsalon.

På grund af coronapandemien har det ikke været muligt at fejre gevinsten med en fælles rejse til udlandet, men så snart situationen forbedres, vil de gøre det. Polen står øverst på hendes ønskeliste, når de skal rejse alle fem.

Elsker sit arbejde

At gå ned i arbejdstid har aldrig været et ønske for Carina. Tværtimod har hun øget sin arbejdstid fra 75 til 85 procent på demenshjemmet.

– Jeg elsker at arbejde og stortrives på min arbejdsplads. Man føler, at man gør en forskel for de ældre, og de er vidunderlige at arbejde med.

– Derudover er der ikke mange penge tilbage. Vi har måske brugt to millioner. Men så er jeg også gældfri og har været i stand til at købe vores hjem kontant. Og følelsen af at kunne fylde køleskabet også sidst på måneden er meget værd, siger hun med et smil.

Sponsoreret indhold