Når livet gør ondt

22-årig blev kidnappet af kæresten: Nu har hun sagt sit første ord

13. september Af Line Frandsen, SE og HØR
Foto: Privat
22-årige Angel Lynn blev for tre år siden svært hjerneskadet, da hun forsøgte at flygte fra sin voldelige og kontrollerende kæreste.
Angel Lynn

Angel Lynns liv tog en alvorlig og siden hen hjerteskærende drejning, da hun blev kæreste med Chay Bowskill.

Til at begynde med virkede han både sød og omsorgsfuld og lige som den fyr, som britiske Angel havde ledt efter. Men som tiden gik, gik sandheden op for hende.

Chay Bowskill var hverken sød eller omsorgsfuld. Han var i stedet både ond, kontrollerende og voldelig.

Da Angel forsøgte at flygte fra ham, blev tragedien så total.

Under flugten blev hun slynget ud af en bil i høj fart og blev efterladt med gruopvækkende og livsændrende hjerneskader.

Den forfærdelige episode fandt sted i september 2020, men selv om der altså er gået mere end tre år, er hun stadig svært medtaget.

Angel Lynn
22-årige Angel Lynn blev svært hjerneskadet, da hun forsøgte at flygte fra sin voldelige og kontrollerende kæreste. BBC er i gang med at lave en dokumentar, der følger hendes genoptræning.
Foto: BBC

Faktisk er det først nu, at den i dag 22-årige kvinde har sagt sit første ord.

Det skriver det britiske medie Sky News.

Angels mor, Nikki, troede ellers aldrig, at hendes engang så sprudlende datter ville genvinde evnen til at tale.

Men forleden kom et lille lyspunkt i den ellers mørke historie om Angel.

Da Nikki besøgte sin datter på hospitalet, udbrød datteren "mor". Det er det første ord, som Angel har sagt siden overfaldet for tre år siden.

– Jeg kom gående ind, og hun mumlede. Jeg sagde til hende: ”Angel, hvis du kan lave de lyde, kan du også sige noget”. Og det var på det tidspunkt, at hun pludselig udbrød det. Jeg havde ingen idé om, at hun pludselig ville sige noget. Jeg troede, at hun aldrig ville tale igen, siger den meget berørte mor i et interview med ITV's Good Morning Britain.

Trods det nye fremskridt er der stadig særdeles lang vej tilbage til noget, der minder om livet før tragedien.

Inden ulykken drømte Angel om at blive forsker. I dag er den drøm sat på pause på ubestemt tid.

På grund af de store talevanskeligheder kommunikerer Angel med hjælp fra en iPad. Via den har hun fortalt sin mor, at hun godt kunne tænke sig en ”grå Audi”.

Desuden kan Angel i dag bruge sin tommelfinger til at svare ”ja” eller ”nej” ved at pege sin tommelfinger enten op eller ned, har hendes mor tidligere fortalt ifølge Mirror.

For at kunne vise dig dette indhold, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kidnapningen

Den forfærdelige tragedie fandt sted 17. september 2020. På det tidspunkt havde den dengang 19-årige Angel forsøgt at bryde med sin kæreste, men uden held.

Da kæresten opdagede, at hun ville gå, så han rødt. Han kidnappede Angel og smed hende ind bag i en hvid varevogn, der blev ført af hans ven.

Herefter udspillede der sig et sandt drama, der kulminerede, da Angel blev slynget ud af bilen, mens den kørte omkring 90 kilometer i timen.

Det var i den forbindelse, at Angel blev efterladt med livsændrende hjerneskader.

Angel Lynn
Angel Lynn har i dag brug for pleje 24 timer i døgnet.
Foto: Privat

Kidnapningen fandt sted i den lille by Loughborough, der er en forstad til Leicester i England. Efterfølgende blev både kæresten og hans ven anholdt.

Chay Bowskill blev udover kidnapningstiltalen også tiltalt for tvang og kontrollerende opførsel samt at lægge hindringer i vejen for politiets arbejde.

Kæresten blev idømt syv et halvt års fængsel.

Vennen slap med 21 måneders fængsel.

Imens kan Angel se frem til et liv, der for altid er forandret.

Dokumentar på TV 2 Play

Du kan se dokumentaren "Kidnappet af kæresten" på TV 2 Play, som skildrer Angel Lynns historie – fortalt af hendes familie, venner, læger og advokat.

Sponsoreret indhold