Når livet gør ondt

Carina faldt for svindler: Jeg var jo forelsket

11. oktober Af Nina Sommer
Foto: Jacob Ljørring/Aller Foto & Video
Drømmen om den eneste ene, fik Carina til at oprette en profil på en datingside. Da hun her mødte ”Lasse”, blev hun så forelsket, at hun lukkede øjnene for faresignalerne.
41-årige Carina Lundorf

Klokken er to om natten, da lyset fra Carinas telefon giver genskær i hendes lille lejlighed i Humlebæk. Hun kan mærke sommerfuglene i maven, når de søde beskeder tikker ind, og hun føler sig tryg ved at være sårbar over for mennesket bag skærmen.

Han lytter, forstår og roser hende for at være åben. Præcis, som hun har fantaseret om, at hendes drømmemand vil gøre. Da hun lægger mobilen væk og lukker øjnene, er det med en berusende følelse i kroppen.

– Man kan undre sig over, hvordan man kan blive forelsket i en person, man aldrig har mødt. Men det blev jeg. Når man er i det, ser man ikke faresignalerne. Man ser kun drømmen, fortæller 41-årige Carina Lundorf, der arbejder som studiesekretær på Københavns Universitet.

Siden barnsben har Carina drømt om at finde den mand, der altid stod ved hendes side. Ham, der havde hendes ryg, når de svære stunder stod i kø, og en som hun kunne dele glæder og sorger med.

Carina havde en svær opvækst og lagt sammen med sin fyldige figur, gav det hende en grundlæggende usikkerhed. Frygten for ikke at være god nok i en mands øjne fulgte hende igennem årene, men da hun flyttede for sig selv, efter at have boet 14 år sammen med en veninde, følte hun, at tiden var inde til at gå efter kærligheden.

– Jeg har altid gerne ville giftes. Det der med at have en person, som man lover at være sammen med i medgang og modgang, synes jeg er enormt smukt, forklarer Carina.

Fantaserede om ham

I juni oprettede hun en profil på datingsiden Single.dk. Hun begyndte at date en mand, men da de efter en tid gik hver til sit, åbnede hun sin profil igen. Kort tid efter kom hun i kontakt med en person, der kaldte sig Lasse.

– Der er rigtig mange på datingsider, der kun er interesseret i sex. Men Lasse var anderledes. Jeg kunne hurtigt mærke, at han var interesseret i mig som person, og det var jo præcis det, jeg havde brug for, forklarer Carina.

Carina troede, at hun havde mødt drømmemanden ’Lasse’. De skrev sammen flere gange om dagen, og Carina begyndte at blive glad for ham.
Carina troede, at hun havde mødt drømmemanden ’Lasse’. De skrev sammen flere gange om dagen, og Carina begyndte at blive glad for ham.
Foto: Privat

Han opfordrede hurtigt til, at de rykkede deres samtale væk fra datingsiden og over på Google Chat. Han skrev, at han hed Lasse, men at han også havde et italiensk navn, Vincenzo Moretti, da hans mor var dansk og far italiener. Til Carinas overraskelse boede han i Canada, hvor han arbejde som steward hos flyselskabet Condor Airlines.

Carina google flyselskabet, der fandtes, og selv om hun kort undrede sig over, hvorfor en fyr, der var bosiddende i Canada ville søge en i Danmark, slog hun det hen.

I stedet begyndte hun at fantasere om, hvordan det ville være at bo i udlandet med sit livs kærlighed. De mange indsigtsfulde og søde beskeder farvede hendes sind lyserødt efter kort tid.

Han skrev hverken om sex eller sendte upassende beskeder. I stedet spurgte han ind til Carina. Hurtigt begyndte hun at åbne op om de svære ting i sit liv. Sin problematiske barndom, sine usikkerheder og drømme for fremtiden.

– Vi kunne snakke om alt. Religion, politik og hvordan vores humør var. Også bare dagligdagsting. Der var tidsforskel, vi skrev ofte sent om aftenen og i løbet af natten, så jeg fik ikke ret megen søvn. I den periode levede jeg nok på de sommerfugle, jeg følte i maven, forklarer Carina.

Tryg efter videochat

På et tidspunkt aftalte hun med Lasse, at de skulle snakke sammen over en videochat. Da han tonede frem på telefonen, lignede han den flotte fyr, som hun havde set på billedet.

Hun kiggede efter en ekstra gang for at se, om det kunne være manipuleret, men han svarede på hendes spørgsmål, og han lignede en almindelig fyr, som han sad der foran hende på skærmen.

– Da vi havde snakket sammen, var jeg ikke i tvivl mere. Ikke fordi, jeg havde været det. Men jeg havde jo hørt om svindel på nettet, så jeg prøvede at have min kritiske sans med, forklarer Carina.

I de næste uger brugte hun flere timer hver dag på at skrive sammen med Lasse, og hun endte med at dele nogle intime billeder med ham. Hun fortalte sin omgangskreds om den søde og spændende mand, og da han på et tidspunkt skrev, at han havde planlagt en ferie i Danmark, glædede Carina sig.

– Han skrev, at han ville bo på et hotel eller leje en lejlighed, så vi hver især kunne trække os. Det synes jeg var betænksomt, da vi jo aldrig havde mødt hinanden.

Foto: Jacob Ljørring

Men den 10. august i år, fik Carina en besked, der var anderledes. I en lejet bil havde han kørt en ung kvinde ned, og at han skulle betale for hendes behandling på hospitalet. Han kunne selv skaffe halvdelen af pengene, men manglede, hvad der svarede til 30.000 kroner.

– Da han spurgte, om jeg kunne hjælpe ham med de sidste penge, sagde jeg nej. Jeg skrev til ham, at jeg syntes, det var en ubehagelig situation at være i. Samtidig havde jeg det dårligt med at afvise ham. For jeg ville gerne beholde kontakten. Så jeg endte med at sige, at jeg ville prøve at skaffe pengene.

Han havde skrevet navnet på sin advokat, som Carina valgte at kontakte. Advokaten fortalte samme historie, og han pressede hende for at skaffe pengene, så hun kunne hjælpe Lasse.

– Alt kørte rundt i hovedet på mig, og min fornuft vidste jo godt, at det var svindel. Alligevel havde jeg svært ved at slukke for følelserne med det samme, forklarer Carina, der til sidst valgte at blokere Lasse.

Da hun troede, det var slut, fik hun en mail fra advokaten, der skrev, at Lasse var død. I første omgang fik hun dårlig samvittighed, men da hun ikke havde blokeret hans Facebookprofil med hans italienske navn, gik hun ind på den.

Her kunne hun se, at en kvinde skrev, at hun savnede ham. Igen stod hun over for en løgn. Efterfølgende valgte Carina at stå frem med sin historie, og det lagde mere brænde på bålet hos den såkaldte ‘Lasse’. For efterfølgende modtog Carina en truende mail. Hvis hun ikke trak sin historie tilbage, ville han offentliggøre hendes intime billeder.

Truende e-mail

– Det var kaos inde i mig. Jeg frygtede, at kollegaer og studerende ville se billederne og ikke længere kunne tage mig seriøst. Det var skamfuldt – også at skulle forklare over for min familie og venner, hvad jeg havde delt, og hvordan jeg havde overtrådt min egen grænse, forklarer Carina, der samme dag hun modtog trusselsmailen skulle mødtes med en veninde.

Til hende fortalte hun, at hun havde sendt intime billeder, og at han truede med at offentliggøre dem. Veninden fik snakket Carina til ro, og når de snakkede billederne igennem, var der kun et, hvor man delvist kunne se hendes ansigt.

Derfor valgte Carina at ignorere mailen fra Lasse. I stedet meldte hun ham til politiet, og hun fik efterfølgende kontakt til to kvinder, der kunne fortælle lignende historie med den såkaldte Lasse.

Carina har siden erfaret, at ’Lasse’ i virkeligheden var en gruppe professionelle svindlere fra Nigeria, der lever af presse penge ud af kærlighedssøgende kvinder. Advokaten var en svindler, og videochatten var manipuleret.

– Det er chokerende, hvor professionelle de er. Det er jo systematisk svindel, som kan være ekstremt svært at gennemskue

Tog tid at acceptere

Selv om Carina opdagede, at hun var udsat for en svindler, betød det ikke, at følelserne slukkede med det samme.

– Jeg var skamfuld og vred. Men samtidig havde jeg jo også en masse drømme, der blev knust. Jeg havde delt så mange sårbare ting, og vi havde snakket en masse om fremtiden. Så det har taget tid at acceptere, at det ikke skulle være, forklarer Carina.

Advarer andre

Hun håber, at hendes historie kan være med til at sætte fokus på de mange svindlere, der florerer på datingsider. For når Carina kigger tilbage, så kan hun godt se faresignalerne.

– Han skrev hurtigt, at han ville giftes med mig, hvilket jo i bund og grund er dybt mærkeligt, når man aldrig har mødt personen. Det er også et rødt flag, at han kontakter en kvinde i Danmark, når han selv bor i Canada, fortæller Carina.

Hun blev selv overbevist om svindel, da han begyndte at bede om penge. Hun mener, man skal være varsom, når kontakten foregår på engelsk, når der er skiftende mailadresser, og forskellige navne. Men hun ved også, at en forelskelse har en tendens til at deaktivere de blinkende advarselslamper.

Selv om Carina har brændt fingrene på nettet, håber hun alligevel, at drømmen om en kæreste kan gå i opfyldelse. For hun tror stadig på, at den findes derude.

– Lige nu er jeg selvfølgelig påpasselig. Men jeg vil heller ikke have, at det her skal ødelægge min tro på kærligheden. Så jeg tror stadig på, at manden, jeg skal være sammen med, er derude.

I Ude og Hjemmes podcast ”Min kærlighedshistorie” fortæller meget forskellige danskere deres kærlighedshistorie på godt og ondt.Lyt i din foretrukne podcast-app.

For at kunne vise dig dette indhold, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Sponsoreret indhold