Peter myrdede i jalousi

Peter var en fremadstormende ekspert professionelt, men tilbageholdende overfor kvinder. Da han endelig fik en kæreste, Sanne, blev han så forelsket, at han ikke ville spilde et eneste sekund uden hende. Deres forhold virkede velfungerende udadtil, men sandheden var en anden.

Peter var anerkendt som én af de dygtigste inden for sit fag. Han var højt respekteret blandt kolleger og en efterspurgt foredragsholder på universiteter og læreanstalter overalt i Europa.

Den altid velklædte, høflige og lidt reserverede akademiker blev anset nærmest som et geni. Men på ét punkt var Peter ikke særlig genial, for han havde det meget svært med kvinder.

Han havde kun haft ganske få forhold og ingen af dem holdt ret længe. Men det ændrede sig pludselig, da han en dag skulle holde et af sine mange foredrag for en gruppe læger.

Iblandt tilhørerne sad Sanne, og i det øjeblik Peter fik øje på hende, mærkede han sommerfugle, der baskede rundt i hans mave og han følte sig øjeblikkeligt draget til den energiske og venlige unge kvinde.

Tiltrækningen var heldigvis gengældt, og de blev kærester.

Sanne var Peters første store kærlighed, og han var så forelsket i hende, at han ikke ville spilde et eneste sekund uden hende. Derfor tilrettelagde han sine foredrag, så han kunne være sammen med Sanne i weekenderne

De to akademikere kom rigtig godt ud af det med hinanden, og tilsyneladende fungerede forholdet perfekt. Parret flyttede sammen i Peters lejlighed, og der gik ikke længe, før han friede, men Sanne mente, at de skulle se tiden lidt an.

Selv om forholdet mellem Peter og Sanne virkede sundt og velfungerende udadtil, så var der alligevel problemer under overfladen: Sanne havde en stor seksuel appetit, mens Peter var noget mere reserveret.

Det frustrerede Sanne og efterhånden var hun mindre og mindre hjemme under påskud af, at hun skulle arbejde over.

Peter kunne ikke forstå, at Sanne pludselig skulle arbejde så meget at selv weekenderne røg til det.

Da hun for en gangs skyld havde fri, ville han gerne forkæle hende efter flere ugers overarbejde og derfor forberedte han en overdådig middag til hende.

Men da hun kom, var hun slet ikke i humør til hygge, og hun afviste Peter, da han prøvede at kysse hende. Hun snoede sig ud af hans favntag og gik ud på badeværelset, og åbnede for vandhanerne, så vandet brusede.

Peter undrede sig, og da han stillede sig hen til døren for at lytte, kunne han til sin forfærdelse, gennem vandets brusen, høre Sanne sige: ”Jeg elsker også dig…”

Da hun kom ud fra badeværelset, konfronterede han hende og krævede at se hendes telefon, men hun nægtede.

I stedet tog han Sannes taske, løb ind i soveværelset og låste døren.

I tasken fandt han et foto af en ung lægekollega, som Sanne havde omtalt som en god ven.

Bag på billedet stod der skrevet: ”Jeg elsker dig for evigt, Sanne. Din Markus”.

Sanne nægtede at have været utro, selv om alt tydede på det, og Peter mente også at have beviser nok.

Sanne krøb udenom den ubehagelig snak og sagde, at hun var træt og ville lægge sig lidt i soveværelset.

Efter hun havde lagt sig, hentede Peter en køkkenkniv.

Rasende af jalousi stak den forsmåede mand sin kæreste ihjel, og bagefter satte han sig til at skrive et afskedsbrev.

I sin blodrus skrev han blandt andet, at Sanne havde bedt ham om at dræbe hende, og at de skulle gå i døden sammen.

Efter at have skrevet brevet, gik han ud på toilettet og skar pulsårerne over på begge sine håndled. Inden han besvimede, ringede han til alarmcentralen.

Sannes liv stod ikke til at redde, men det gjorde Peters.

Han blev sigtet, tiltalt og dømt for drabet, selv om han til det sidste hævdede, at det var Sannes eget ønske at dø.

Den anerkendte akademiker fik 15 års fængsel for drabet på den eneste kvinde, han for alvor havde elsket.

Og hans ulykkelige kærlighed ændrede ham fra genial til gal.