Brug det hele: Hokkaido

Hokkaido har en mild og nøddeagtig smag. Her får du fem gode tips til, hvordan du kan bruge hele græskarret – og undgå madspild.

Hokkaido er et tyndhudet vintergræskar med en mild, sød nøddeagtig smag Du kan stege, mose og sylte hokkaido og bruge det til/i:

  • Suppe
  • Marmelade
  • Kage
  • Rösti
  • Fritter

Du kan også ovnbage hokkaido med krydderier og spise varmt eller bruge det koldt i salater. Hokkaido er rig på B-vitaminet folat, og du får også C- og A-vitamin samt kalium.

Vær opmærksom på

Bag kernerne i ovnen. Du kan også sagtens spise skrællen, hvis du husker at vaske og skrubbe den grundigt ren. På den måde får du meget lidt madspild.

Teksten er skrevet i samarbejde med Stop Spild Af Mad. Læs mere på: stopspildafmad.org.

Prøv disse opskrifter med hokkaido