TFA-opskrift: Waldorfsalat med andebryst 

Her er en dejlig opskrift på andebryst og Waldorfsalat, som passer til principperne bag TFA-metoden.

Ingredienser

  • 2 andebryster, 5-600 g i alt
  • Rødkål eller anden kål
  • ½-1 tsk. salt
  • Peber efter smag
  • 100 g bladselleri
  • Grøn eller rød salat efter eget valg
  • 100 g vindruer, gerne blå
  • 80 g valnødder
  • 150 g cremefraiche 38 %
  • 2 spsk. citronsaft

Fremgangsmåde

  • Snit andeskindet på kryds og tværs. Steg det i ovnen i en lille bradepande med bagepapir i 17-20 minutter ved 225º varmluft, så er det lyserødt ved serveringen.
  • Skindet på anden bliver sprødere, hvis du bruner det på en pande først og så kommer brystet i ovnen den sidste tid. Hvis der er andebrystkød tilovers, kan det snildt gemmes til næste måltid. Du kan evt. stege flere andebryster, så du har nem mad til næste dag.
  • Lad det trække 5 minutter.
  • Snit kålen fint, og kram den nogle minutter i en skål med salt og peber, til den er blødere og væsker ganske lidt. Snit bladsellerien fint.
  • Snit eller bræk evt. salaten i mundrette stykker. Skær druerne i halve, og pil evt. sten ud. Hak valnødderne groft.
  • Servering: Bland kålen med cremefraiche og citronsaft, og smag den til med salt og peber. Skær andebrystet i tynde skiver. Fordel den cremede kål i bunden af tallerkenerne sammen med salaten.
  • Pynt med valnødder, vindruer og bladselleri, og læg kødskiverne ved.

Du kan læse om Pia, der tabte 35 kilo med TFA-metoden, lige her.