Slankekure

Stine tabte 84 kilo: Min søn skulle ikke miste sin mor

4. maj 2021 Af Vibeke C. Larsen. Foto: Kaspar Wenstrup og privat.
Sorgen over at miste sine forældre fik Stine Rosenvangers vægt til at stige til 153 kilo, men angsten for at hendes søn skulle miste hende før tid, fik hende til at sadle om.

Stine kørte de 135 kilometer mellem hjemmet i Rudkøbing og barndomsbyen Sorø med det ene formål at løbe rundt om de tre søer, der omkranser byen. En tur på 21,1 kilometer, som er distancen på et halvmaraton. Men der var ingen medalje eller heppekor, for Stine løb distancen alene, og den største sejr havde hun allerede vundet. Nemlig at tabe 84 kilo.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

– Da jeg voksede op i byen, løb mine venner og veninder rundt om søerne, men jeg kunne ikke, så det betyder rigtig meget for mig at bevise, at det kan jeg godt i dag, siger 29-årige Stine Rosenvanger, der læser en professionsbachelor i jordbrug.

Rundt om Stine

  • 29 år
  • 165 cm. høj
  • Startvægt: 153 kilo
  • Slutvægt: 69 kilo

Stine har dokumenteret sin vægttabsrejse på Instagram under navnet @stinerosenvanger.– Hvis jeg bare kan inspirere én til at tage samme rejse, er det det hele værd, siger Stine, der i dag kan løbe et halvmaraton.

Gik ofte på kur

For to år siden stod vægten på 153 kilo fordelt på 165 centimeter, så Stine bevægede sig ikke mere end højest nødvendigt.

– Jeg havde ikke sat mig et mål for, hvor meget jeg skulle tabe. Jeg skulle ikke finde en kur, men en livsstilsændring, der skal følge mig resten af livet, siger Stine.

Stine har altid været “lidt større end de andre”, og det samme var hendes forældre. Derfor gik familien ofte på kur, men faldt hurtigt tilbage i de gamle vaner. Desuden har hun altid spist med følelserne – både når hun var glad, og når hun var ked af det.

En uge før Stines 18-års fødselsdag døde hendes far meget pludseligt.

– Jeg var fars pige, så jeg mistede fuldstændig min identitet og mit grundlag, og det fik min vægt til at stige, fortæller Stine.

Læs også: Pias store vægttab: Det er bedre end at vinde i Lotto

Kort fra brudepar

Overvægten forfulgte Stine ind i voksenlivet.

– Jeg har været meget flov og skamfuld om min vægt, og frygten for andres reaktion har afholdt mig fra at gøre rigtig mange ting gennem hele livet. Bare jeg gik ned i en butik og købte usunde varer, følte jeg mig dømt af de andre kunder. I Tivoli turde jeg ikke prøve rutsjebanen af frygt for ikke at kunne være i den, fortæller Stine.

I oktober 2016 blev hun gravid, men hun var blot otte uger henne, da hendes mor blev diagnosticeret med uhelbredelig kræft, og i april 2017 mistede Stine sin mor, som hun passede til det sidste.

– Jeg havde slet ikke tid og overskud til min graviditet. Pludselig stod jeg der og var højgravid uden at have min mor eller far. Jeg følte mig meget alene, og under min barsel tog jeg 40 kilo på. På den ene side var jeg lykkelig over, at jeg havde fået en fantastisk søn, men på den anden side var jeg i dyb sorg, og jeg kunne ikke finde ud af at håndtere de modsatrettede følelser, fortæller Stine, der er mor til Anton på tre år.

Hun undgik spejle og kameraer, fordi hun ikke orkede at forholde sig til sin vægt, men efter et bryllup i sommeren 2018 afslørede brudeparrets takkekort ubarmhjertigt sandheden med et billede af hende.

– Jeg tænkte, at det var løgn. Jeg var enormt flov og kunne ikke forstå, at det var mig, for sådan havde jeg ikke set mig selv. Samtidig blev jeg ramt af følelsen af, at jeg havde en søn, som jeg skulle tage vare på, og han skulle ikke udsættes for den smerte, som jeg havde følt, da jeg mistede mine forældre. Derfor tog jeg kampen op, siger Stine.

Læs også: Bente tabte sig med Keto: Jeg har aldrig haft det bedre

Sund med Wulff

Gennem årene havde hun prøvet alt i kure – fra de hurtige kure til længerevarende bootcampforløb med fokus på motion og sundkost, men på sigt var det eneste, hun tabte, penge og selvtillid. Alligevel tog hun en tur mere på nettet og stoppede, da hun faldt over konceptet “Sund med Wulff”, der tilbød skræddersyede kostplaner lavet af personlig træner og vægttabscoach Kenneth Wulff.

– Det tiltalte mig, at det var sund og familievenlig mad med sæsonbetonede råvarer, og det kostede ikke mere end 350 kroner for en madplan på seks uger, så der var ikke så meget andet at tabe end et kilo, siger Stine.

Madplanen fra Wulff blev udregnet efter hendes data og kaloriebehov. Den gav hende overblik, så hun kun behøvede at handle én gang om ugen, samtidig med at opskrifterne var velsmagende og nemme at gå til, og hele familien kunne spise med.

– Opskrifterne var med til at vende vores forhold til mad væk fra de nemme løsninger. Jeg ville gerne give min søn nogle sunde madvaner, og det kunne jeg med madplanen. Før var madlavning en sur pligt, nu blev det igen hyggeligt at lave mad, siger hun.

Få opskriften på: Vegansk brændende kærlighed

Nybagte boller og fredagsslik

I kostplanen var indregnet en “cheat-day”, hvor der var plads til nybagte boller, fredagsslik eller en fødselsdag.

– Det gav mig ro, at jeg kunne synde med god samvittighed. For det sker jo, at man skal til et bryllup eller en fødselsdag. Det var motiverende, at jeg kunne gøre det og stadig tabe mig, siger Stine.

De første 30 kilo tabte hun udelukkende ved at følge kostplanerne fra Wulff, men som vægten faldt, kom lysten til at motionere.

Galleri: Stine tabte 84 kilo: Min søn skulle ikke miste sin mor

Energi og overskud

– Jeg havde aldrig drømt om, at jeg skulle tabe mig, men jeg tabte mig med det samme, og det motiverede mig til at fortsætte. Jeg blev “en centimeter højere” for hvert kilo, jeg tabte, og jeg fik så meget selvtillid, at jeg meldte mig ind i et træningscenter, selv om det var grænseoverskridende i begyndelsen.

I dag vejer Stine 69 kilo og har været gennem to ud af tre operationer for at få fjernet overskydende hud. Hun dyrker styrketræning, løber og har gennemført flere halvmaratonløb.

– Jeg har fået så meget mere energi og overskud. Jeg kan lege med min søn på en helt anden måde end før, og jeg er blevet et gladere menneske. Nu er jeg mig selv igen og kan være den mor, som jeg gerne vil være. Jeg var blevet passager i mit eget liv og havde glemt, hvem jeg var. Det betyder alt, smiler Stine.

– Jeg har brugt så mange år på at være en grå mus, der ikke ønskede at tiltrække opmærksomhed, men sådan er jeg ikke. Nu er jeg blevet mig selv igen, siger Stine.

– Vi har talt om at holde vægten. Det er hårdt at tabe sig, men hvis man ikke har værktøjerne til at holde den, er det ligegyldigt, siger Stine.

Stines tip

  • Vægttab er en proces, så lad være med at slå dig selv i hovedet, hvis du falder i, for det er svært at ændre sine vaner.
  • Sæt delmål, for det øger motivationen.
  • Tal åbent om din kostændring, så dine nærmeste forstår dine valg og fravalg.
  • Spar op til en ny garderobe, for man skifter ofte tøj undervejs. Jeg er gået fra størrelse 58 i bukser til 36/38.
  • Hæng et før-billede af dig selv op på køleskabet

Prøv 5 dage med “Sund med Wulff”

Med ugens Ude og Hjemme får du madplan, indkøbsliste og opskrifter, der hjælper dig let i gang med en sund livsstil.

Bladet er på gaden den 5. – 11. maj 2021.

Sponsoreret indhold