Skæbner

Ville have barn nummer tre: Fik enæggede trillinger

16. august 2022 Af Louise Werner. Bearbejdet af Anne Kristensen. Foto: Freepik.com og privat.
Marielle havde i forvejen datteren Alice og sønnen William med en anden mand og ønskede et tredje barn med sin nye mand, Per. Det skulle vise sig, at de fik meget mere end det.

At få trillinger er i sig selv relativt usædvanligt, og bare dét var en helt uvirkelig følelse for det svenske forældrepar Marielle og Per Sundström-Carlsson. Men da de fik at vide, at de tre babyer i Marielles mave tilmed var enæggede, var de ved at tabe kæben.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

– Jeg vidste, at det var sjældent, men ikke, at det var SÅ sjældent, siger Marielle med henvisning til, at det kun sker i ét ud af 200 millioner tilfælde.

Marielle var i forvejen mor til datteren Alice og sønnen William, som hun har med en anden mand, da hun besluttede sig for at få et tredje barn med Per. Det skulle vise sig, at de fik meget mere, end de havde forestillet sig.

– Jeg havde i længere tid følt, at noget var anderledes med denne graviditet, så jeg var meget nervøs inden den første ultralydsscanning, fortæller Marielle, som følte sig forfærdeligt syg og var væsentligt større end under sine tidligere graviditeter.

– Jeg sagde til Per: ”Jeg er sikker på, at der er to derinde”. Men der tog jeg fejl, griner hun.

Det var ikke let at fortælle Alice og William, at de måtte forberede sig på hele tre mindre søskende.

– Først var de lidt skeptiske omkring min graviditet, og især William var bange for, at vi ikke ville få så megen tid sammen med ham. Men nu går det rigtig godt, og de elsker at lege og putte med trillingerne, fortæller den stolte mor.

William, 10, og Alice, 7, elsker at lege med deres tre små søskende.

Den 7. april sidste år kom trillingepigerne Ines, Elvira og Junie til verden i nævnte rækkefølge. Marielle kan sagtens se fordelen ved at have trillinger. Pigerne kommer aldrig til at føle sig alene, fordi der altid vil være nogen at lege med i de uger, hvor de større børn er hos deres far.

– For os indebærer det, at vi altid har nogen at kramme og nusse med. De giver os utroligt megen kærlighed, siger hun.

​Kræver planlægning

At have trillinger kræver naturligvis også en hel del ekstra planlægning, men Marielle og Per besluttede sig tidligt for, at det ikke skulle begrænse deres liv som familie.

– Det praktiske optog alle mine tanker i starten, fortæller Marielle.

Parret blev tvunget til at anskaffe sig både en større lejlighed og en større bil.

– Og på det tidspunkt var vi ellers lige flyttet og havde købt ny bil, siger Marielle og afslører, at der både var mange tårer og grin i perioden efter beskeden om, at de ventede trillinger.

Men hun er særdeles positiv omkring oplevelsen som helhed. Det værste var, at Per ikke kunne komme med til hverken lægebesøg eller jordemor under graviditeten på grund af coronapandemien.

– Det var synd for Per, at han ikke kunne være fysisk til stede. Det er jo ikke det samme bare at se billeder, siger Marielle.

Per har fået hænderne fulde, efter at hans trillingedøtre er kommet til verden.

Pandemien gjorde også, at hun måtte arbejde hjemmefra under størstedelen af sin graviditet.

– Derfor var der heller ikke så store reaktioner på min enorme mave, mindes hun.

Er det hele værd

Både Per og Marielle er enige om, at den største udfordring ved at have trillinger er at nå de praktiske ting i hverdagen. Særligt udfordrende var det, da pigerne alle fik maveinfluenza på samme tid, og bakterierne var umulige at holde væk.

– Når en af dem havde behov for nærhed, havde en anden brug for noget at drikke. Vi havde ikke arme nok til at tage hånd om alle samtidig, siger Marielle og husker dagene med sygdom som yderst intensive.

De tre små piger har forandret hverdagen hos familien Sundström-Carlsson.

– Det er i det hele taget intensivt at leve med trillinger, men når man kigger på dem og ser, hvordan de vokser sig til tre små individer, er det virkelig en skøn følelse.

For Marielle er det mest overraskende ved trillingegraviditeten, at alt gik så godt og nemt med babyerne i maven.

– Til gengæld skreg som galninge alle tre, da de blev født, ler hun.

En sjælden trio – de enæggede trillingepiger Junie, Ines og Elvira.

Sponsoreret indhold