Mellem himmel og jord

Min svigerdatter brokker sig konstant

25. september 2022 Af Dorthe Wamsler. Foto: Colourbox
Vandmandens svigerdatter beder ofte om hjælp til at få passet børnene, så hun kan træne, gå på café med veninderne og lignende. Efterhånden er vandmanden træt af hele tiden at stå til rådighed, og hun har forsøgt at tale med sin søn, men han kan ikke se problemet. Hvordan får hun sagt fra på en pæn måde?
Kvinde ser utilfreds ud

Hej Anne-Marie

Jeg håber, du vil hjælpe mig. Jeg har en svigerdatter, som konstant brokker sig over, hvor hårdt det er at have tre børn og fuldtidsjob. Hun nævner det hele tiden og forventer, at vi står standby. Men mens vi passer børnene, træner hun eller tager på café med veninderne.

Jeg under hende at more sig, men jeg føler mig også udnyttet, for jeg kan ikke se, det ligefrem er nødvendigt, at vi passer børnene. Samtidig har jeg svært ved at sige nej.

Efterhånden føler vi, at vi skal være tilgængelige hver dag. Jeg har talt med min søn om det, men han forstår det ikke. Hvad skal vi gøre for at bevare det gode forhold til familien, men også få tid til os selv?

Det er ikke, fordi vi ikke vil passe vores børnebørn, men det skal ikke være hver dag. Jeg håber, du kan hjælpe os.

- Venlig hilsen vandmanden

Kære vandmand

Det er ikke første gang, jeg får et brev om det emne, og jeg må gentage, at når man sætter børn i verden, er det ene og alene ens eget ansvar. I har været søde til at hjælpe, og det skal din søn og svigerdatter være lykkelige for, men nu skal I også have tid til at leve jeres eget liv.

Jeg vil foreslå, at I siger, I har andre planer, næste gang din svigerdatter beder om hjælp. Også selv om det ikke er rigtigt. På den måde vil hun langsomt vænne sig til, at I ikke altid står til rådighed.

Hvis hun brokker sig, kan du minde hende om, at det var hende selv, der ville have tre børn. Jeg ved godt, det kan virke lidt frækt at sige sådan, men det er sandheden – og hun har ingen problemer med at beklage sig eller tage jeres tid.

Husk, at fordi man bliver bedsteforældre, er det ikke ensbetydende med, at man skal stå på pinde for sine børn og svigerbørn. Det er helt i orden at sige nej, hvis man ikke har overskud.

- Kærlig hilsen Anne-Marie

Anne-Marie Østersø

Sponsoreret indhold