Mimi - Kærligt talt

Brev til Mimi: Min datter skal skilles

31. august 2022 Af Dorthe Wamsler. Foto: Colourbox
”Mormors” datter og svigersøn skal skilles, og det går hårdt ud over deres to små børn. ”Mormor” vil vide, hvordan hun bedst støtter familien – og om hun kan tillade sig at beholde kontakten til sin svigersøn, som hun holder meget af.

Kære Mimi
Jeg er mormor til to små drenge på 6 og 4 år, som jeg tager mig ekstra af i øjeblikket. Det er nemlig sådan, at deres forældre – min datter og hendes mand – skal skilles.

Jeg kan se på drengene, at de er meget berørt af situationen, og jeg passer dem tit i weekenden, så deres forældre forhåbentlig kan få snakket sammen i fred og ro. Jeg ved, der har været en del skænderier i hjemmet.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Min svigersøn er knust

Jeg blander mig ikke, men jeg er ked af, at de skal skilles. Jeg holder naturligvis af min datter, men jeg er også meget glad for min svigersøn. Det er min fornemmelse, at det er min datter, der har krævet skilsmisse, og min svigersøn virker helt knust. Er der nogen steder, de kan få hjælp?

Hvis det ender med skilsmisse, vil jeg rigtig gerne fortsætte med at have kontakt med min svigersøn, men jeg ved ikke, hvad min datter vil sige til det. Jeg har brug for råd til, hvordan jeg skal forholde mig i denne her situation.

Kærlig hilsen Mormor

Fokuser på børnebørnene

Kære Mormor

Først og fremmest skal du være der for dine børnebørn, således som du allerede er. Det er en stor forandring, de står overfor, og du kan være et meget vigtigt holdepunkt for dem lige nu.
Jeg er enig i, at du ikke skal blande dig, for du kan ikke mægle mellem dem.

Men der findes gode muligheder for parterapi, hvis de ønsker det, og det er en god idé at kæmpe for forholdet, ikke mindst af hensyn til børnene. Men selv hvis skilsmissen er uundgåelig, kan det være en fordel med parterapi, så de begge bliver mere afklarede. Det kan gøre samarbejdet om børnene lettere.

Hvis det kommer til en skilsmisse, synes jeg, du skal gøre klart for din datter, at du ikke agter at afgive forbindelsen til din svigersøn. Han vil også have en del af forældremyndigheden over børnene – går jeg ud fra – og både han og dine børnebørn har ret til at bevare kontakten til dig.
Jeg ønsker jer alt det bedste i den vanskelige situation
Kærligt talt Mimi

Sponsoreret indhold