Mimi - Kærligt talt

Brev til Mimi: Skilsmisse efter guldbrylluppet

17. august 2022 Af Dorthe Wamsler. Foto: Colourbox
LL’s forældre på 75 og 76 år har fortalt deres børn og børnebørn, at de skal skilles. Familien har et tæt sammenhold, og alle er kede af det. LL håber, Mimi har nogle gode råd til at hjælpe alle gennem krisen …

Hej Mimi
Mine søskende og jeg er helt rundt på gulvet: Vi har netop fået at vide, at vores forældre skal skilles. Det er der selvfølgelig mange, der bliver. Men når jeg fortæller, at de er 75 og 76 år og har boet sammen i næsten 50 år, kan du måske forstå, hvorfor vi er så bestyrtede!

Et stærkt sammenhold

Der er ingen i familien, der i deres vildeste fantasi havde forestillet sig, at de ville gå fra hinanden. Vi er alle meget kede af det – også vores ni børnebørn. Vi er en familie, som ses tit og har et stærkt sammenhold. Nu føles det, som om det hele hænger i en tynd tråd.

Jeg har prøvet at tale med min mor om, hvad der foregår. Hun svarer bare, at det er sådan noget, der sker. Mine forældre har altid været meget forskellige, men de har trods alt været sammen længe. Kan en af dem have mødt en anden? Bliver mennesker i deres alder virkelig skilt?

Jeg har så mange spørgsmål og er så ked af det. Har du nogle gode råd.
Kærlig hilsen LL

Tilbud jeres hjælp

Kære LL
Ja, det er en noget usædvanlig situation. Som du selv skriver, er skilsmisser almindelige, men måske ikke i den alder og efter så mange år sammen, som dine forældre kan præstere.

Du nævner også, at I har et stærkt sammenhold I familien. Jeg synes godt, I kan tillade jer at gå jeres forældre lidt nærmere på klingen og få en mere uddybet forklaring. De har ret til privatliv, men derfor kan I godt få lidt mere at vide. I kan også spørge, om der er noget, I kan hjælpe med.

En skilsmisse behøver ikke at betyde, at familien ikke længere kan samles. Her er det afgørende, at begge parter er enige om at gå fra hinanden. Det mener jeg også, at du og dine søskende skal prøve at finde ud af.

I denne situation står sammenholdet sin prøve, og I må i fællesskab sørge for at få det bedste ud af situationen.

Kærligt talt Mimi

Sponsoreret indhold