Mimi - Kærligt talt

Vi gider ikke alle ritualerne

15. juni 2022 Af Mimi Jakobsen. Foto: Panthermedia.
Sus og hendes kæreste skal giftes, og det glæder de sig til. Men de har ikke lyst til en vild fest, hvor der hamres med bestik, og sokker klippes i stykker, som der er tradition for i kærestens familie. Men kan de tillade sig at sige fra over for de fjollede ritualer?
Brudepar

Kære Mimi

Min forlovede og jeg har besluttet at spørge dig til råds i en kedelig sag. Vi har været til bryllup hos et par i min kærestes familie, og vi syntes, de gik helt amok i underlige ritualer.

Der blev hamret på glas og tallerkener, så brudeparret den ene gang efter den anden måtte kravle ned under bordet eller stå på stolene og kysse.

Hvis en af de to nygifte rejste sig, kom selskabets herrer eller damer drønende op for at kysse og i nogle tilfælde klistre røde hjerter i hovedet på brud eller brudgom.

Der var også meget lange taler og forskellig optræden, og den del foregik midt i maden, som blev kold på tallerkenen. Da der skulle danses brudevals, gik det helt amok. En flok unge fyre jagtede brudgommen og klippede i både sokker, underbukser og slips – samt i brudens slør.

Vi skal giftes næste sommer, men har slet ikke lyst til al den ballade.

Efter vores mening skal et bryllup være højtideligt, og vi vil servere god mad og vin, som gæsterne kan nyde. Det vil ikke gøre noget, hvis vi en enkelt gang skal op og stå på stolene, men det er ikke sjovt, når det gentager sig igen og igen.

Vi har talt om at nævne i invitationerne, at vi frabeder os ritualer, men er det bedre, at toastmasteren melder ud, når han byder velkommen?

Vi vil helst ikke lyde kedelige, men vi vil gerne have lov at nyde vores bryllup på vores facon.

Hvad kan du råde os til?

- Kærlig hilsen Sus

Kære Sus

Det er jeres store dag, og I skal da i den grad gøre jeres bryllup til præcis den fest, I ønsker jer.

Jeg har selv oplevet et bryllup, som du beskriver, og det virker ret trættende med de mange fjollede ritualer.

Jeg synes, I allerede i invitationerne i en humoristisk, men bestemt tone skal beskrive, hvilken fest I inviterer til. Og så skal du eller din mand i jeres velkomsttale understrege, at det er alvorligt ment.

Det er for jeres skyld, gæsterne kommer – ikke for at de kan opføre sig tosset.

Hav en rigtig dejlig fest.

- Kærligt tal Mimi

Mimi Jakobsen kærligt talt

Sponsoreret indhold