Brev til Mimi: Hunden er ikke velkommen til nytårsfesten

Hr og fru Rasmussen er inviteret til en nytårsfest, hvor deres hundehvalp ikke må deltage. Den er for ung til at være alene hjemme, og de ved heller ikke, hvordan den reagerer på fyrværkeri. Kan de tillade sig at sige til værterne, at de kun kan komme, hvis hvalpen også er velkommen?

Hej Mimi
I år er min mand og jeg blevet inviteret til nytårsfest hos nogle af vores venner, og vi vil gerne med. Men for nogle måneder siden anskaffede vi os en skøn hundehvalp, og dels har den stadig svært ved at være alene hjemme i lang tid, dels ved vi ikke, hvordan den vil reagere på fyrværkeriet. Vores venner har – i en sidebemærkning – givet udtryk for, at hverken børn eller dyr er velkomne til nytårsfesten.

Ingen allergi

Det er lidt mærkeligt efter vores mening, for en hund er jo ikke et barn og kræver ikke megen opmærksomhed og slet ikke fra de øvrige gæster. Vores venner har ikke allergi, så det er ikke årsagen.

Vi overvejer at takke nej til festen, men det er jo også lidt trist. Kan jeg tillade mig at sige til vores venner, at vi ikke kan komme, hvis vi ikke må tage hvalpen med?
Kærlig hilsen Hr og fru Rasmusen

Fest med den firbenede

Kære Hr og fru Rasmussen
I skal købe noget lækkert mad, en god flaske champagne, og så skal I selvfølgelig blive hjemme hos jeres lille hvalp. Hvis jeres venner ikke forstår hensynet til det lille dyr, som giver jer glæde i det daglige, er de ikke værd at fejre nytår med.

Pas godt på hunden og blæs på vennerne.
Min mand og jeg fejrer hvert år nytår alene med vores dyr, og det er superhyggeligt at være omgivet at dem, man virkelig elsker, når det gamle år rinder ud.

Kærligt talt Mimi

Ps. Så undgår I også at tage de åndssvage nytårshatte på!