Brev til Mimi: Kæresten vrisser af mine børn

Charlotte har fået en kæreste, som hun er glad for, og det er gensidigt. Desværre er kæresten knap så glad for hendes børn, og hun har en grim mistanke om, at han ser dem som rivaler. De har talt om at flytte sammen. Men er det en god idé?

Kære Mimi
Jeg har mødt en mand, som jeg er meget glad for. Desværre har jeg en fornemmelse af, at han ser mine børn som rivaler. Jeg er mor til to børn på 9 og 11 år. De bor hos mig og min eksmand i en 7/7-ordning. Deres far har fundet en ny kæreste, og mine børn har det fint med hende.

Jeg føler mit splittet

Min kæreste og jeg havde kendt hinanden i fem måneder, inden jeg præsenterede ham for mine børn. Det gik godt, og mine børn kunne godt lide ham. Men min kæreste har det åbenbart sværere med dem. Det virker, som om han synes, de er i vejen, og han vrisser tit af dem og giver udtryk for, at vi ikke har noget privatliv.

Vi har talt om at flytte sammen, men jeg tøver, da jeg tit føler mig splittet mellem mine børn og min kæreste. Hvad mener du?
Hilsen Charlotte

Vent med at flytte sammen

Kære Charlotte
Her skal du passe meget på. Det er bestemt ikke usædvanligt, at en ny kæreste ser børn som rivaler, og det er de jo i en vis forstand også. Forstået på den måde, at man hele tiden skal dele sin opmærksomhed mellem børnene og den nye kæreste

Det kan give mange konflikter og ulykkelige stunder, og jeg kan kun anbefale dig, at du foreløbig bliver boende for dig selv med dine børn. Din kæreste kan jo bo hos dig hver anden uge, hvis I foretrækker det. Men han skal ikke skubbe børnene ud af deres hjem.

Måske vil hans indstilling ændre sig med tiden. Lad ham være sammen med børnene af og til, så deres forhold bliver tættere. Som jeg forstår det, har han ikke selv børn, og derfor kan han ikke helt sætte sig ind i din splittelse. Giv tid, giv tid.

Kærligt talt Mimi