Brev til Mimi: Min bror skal i fængsel

Majas bror er ludoman og har svindlet sig til penge, og nu skal han i fængsel. Hun og resten af familien er i chok, for de anede intet om hans spilletrang. Det hele føles forfærdeligt lige nu, og Maja vil vide, hvad hun skal sige til sine børn, og hvordan familien bedst kommer videre.

Hej Mimi
Jeg er en kvinde på 31 år, der har en mand og to dejlige børn, og vi lever et godt liv. Nu viser det sig, at min storebror er blevet dømt for en kriminel handling og skal i fængsel. Han er en god mand og kunne aldrig finde på at skade nogen. Det er heller ikke det, han er dømt for – han svindlede med penge på sin arbejdsplads, da han havde en spillegæld, som ingen af os vidste noget om.

Kæresten støtter ham

Hele familien er i chok, og nu skal vi til at indstille os på en ny virkelighed, som for eksempel at besøge ham i fængslet. Sådan et har jeg aldrig været i før. Og hvad skal jeg fortælle mine børn? Min brors kæreste er også frygtelig ked af det, men hun elsker ham og venter på ham.
Vi føler på en eller anden måde, at det også lidt er vores skyld, for burde vi ikke have opdaget hans misbrug? Det hele er bare så forfærdeligt lige nu.
Kærlig hilsen Maja

Hold sammen

Kære Maja
Ja, det er da en meget trist sag for jer alle. Jeg må dog sige, at verden ikke går under, fordi din bror har gjort noget forkert. Jeg synes, du skal være åben over for dine børn og fortælle, at onkel må i fængsel, fordi han har gjort noget, som er forbudt. Prøv samtidig at afdramatisere situationen. Dine børn er formentlig for små til at forstå, hvad det vil sige at være spilleafhængig, men du kan måske forklare dem, at han har stjålet, men ikke været voldelig over for nogen.

Jeg har heller ikke selv besøgt nogen i et fængsel, men jeg er sikker på, at personalet tager godt imod jer og hjælper jer igennem.

Det er vigtigt, at I bakker din brors kæreste op, for hun må have det meget svært. Det er flot af hende, at hun står ved forholdet ikke bare i lyst, men også i nød. Det er en stor støtte for din bror både nu og efter afsoningen, når han skal videre i livet.

I skal også fokusere på, at din bror skal have hjælp til at komme ud af sit misbrug. I kan eventuelt søge rådgivning hos ludomani.dk, der også hjælper pårørende.
Hold sammen som familie og kom igennem den hårde tid i fællesskab.
Kærligt talt Mimi