Brev til Mimi: Min datter vil ikke se mig

GU forlod sin mand for fire år siden, og det gjorde hendes datter så vred, at hun brød med sin mor. Datteren er nu 19 år, og GU skriver dagligt til hende. GU er ulykkelig og føler sig misforstået. Hun vil vide, om Mimi har et godt råd?

Kære Mimi
For 19 år siden fik jeg min datter med en mand, som altid har behandlet mig dårligt. En dag for fire år siden forlod jeg ham, fordi jeg ikke kunne klare hans mundtlige overgreb og jalousi. Jeg blev væk i tre dage, og jeg var deprimeret og ude af den.

Han skiftede låsene

Da jeg kom tilbage, havde han kontaktet politiet og meldt mig savnet, og jeg blev stemplet som ”uansvarlig” – også over for min datter.

Jeg kunne ikke flytte hjem igen, for min mand havde skiftet låsene, og jeg har siden boet i en lille lejlighed. Men jeg har ingen kontakt med min datter og har ikke haft det siden den skæbnesvangre aften. Jeg skriver dagligt til hende, men får svar tilbage, at hun ikke vil have kontakt med mig.

Jeg føler mig misforstået og dårligt behandlet. Har jeg overhovedet nogen muligheder for at se hende igen?
Venlig hilsen GU

Giv hende tid

Kære GU
Hvor er det synd for jer begge. Jeg kan regne ud, at din datter var 15, da du forlod dem for en kort periode, og det er absolut ikke nogen nem alder. Man har meget stærke holdninger, og jeg husker fra min egen teenagetid, at jeg bestemt heller ikke var på bølgelængde med min mor.

Du kan ikke gøre andet, en at lade tiden læge sårene. Jeg synes ikke, du skal skrive til hende hver dag, men nøjes med en gang imellem, så hun ved, du tænker på hende. Hun skal nok komme tilbage, men der skal åbenbart gå længere tid.

Har du forsøgt at tale med din eksmand om det? Han burde også være interesseret i, at hans datter ser sin mor. Det er ikke sikkert, I kan samarbejde, men så har du måske familiemedlemmer eller fælles venner, der kan mægle.

Jeg håber, det lykkes jer at finde hinanden.
Kærligt talt Mimi