Brev til Mimi: Vi har ikke råd til at fejre min søster

Janes mand er blevet fyret, og økonomien er stram. Derfor har parret ikke råd til at tage med til Janes søsters runde fødselsdag. Jane ved, at søsteren vil blive skuffet over afbuddet, men Mimi har en plan. Kan de tillade sig at følge den?

Kære Mimi
Min mand og jeg står i en svær økonomisk situation. For et stykke tid siden blev min mand arbejdsløs, og da min løn ikke er særlig høj, sidder vi meget stramt i det.

Til sommer fylder min søster 60 år, og hun vil holde en stor fødselsdag, som vi har set frem til i flere år. Men nu er mulighederne jo anderledes for os.

En dyr tur

Min søster bor i den anden ende af landet, og det er dyrt at rejse dertil, og vi skal også købe en gave. Vores forældre er døde, og vi er ikke flere søskende, så min søster vil blive skuffet, hvis vi ikke kommer. Jeg ville sådan ønske, vi havde råd til at tage til festen. Hvad skal vi dog gøre?
Kærlig hilsen Jane

Dit selskab er vigtigere end gaven

Kære Jane
Det er en fuldstændig forståelig situation, I står i. Jeg tror den bedste gave, du kan give din søster, er, at I er der for hende til fødselsdagen. Jeg synes, du skal tale med hende og forklare omstændighederne.

Sig, at I frygteligt gerne vil med til fødselsdagen, men at I må vente til bedre tider med den fine gave.

Begynd hurtigst muligt at lægge til side til rejsen. Der er gode rabatmuligheder hos DSB. Det kan også være, I kan køre sammen med nogle af de andre gæster?

Under alle omstændigheder er det jo ikke gaven, det kommer an på. Dem får søster forhåbentlig mange af, men din tilstedeværelse er det vigtigste.
Kærligt talt Mimi