Fejltagelsen: Jeg var utro med min svoger – del 1:3

Karen og Claus havde altid haft et godt forhold, men da Karen ville vente med at få børn, skiftede stemningen og forholdet begyndte at gå i stå.

Da jeg mødte Claus, blev jeg lige så vild med hans familie, som jeg blev med ham.

Jeg var kun lige fyldt 18 år, men havde boet alene i nogen tid, fordi mit forhold til mine egne forældre var problematisk.

Min opvækst havde mildt sagt været omtumlet. Mine forældre havde insisteret på at blive ved med at feste og leve helt efter deres egne hoveder, selv om de havde stiftet familie.

Men det var ikke videre sjovt at være barn af to hippier, der hverken tænkte på mad i køleskabet, lektier eller rent tøj.

Det var ikke af ond vilje, de havde bare så meget andet i hovedet: politiske mærkesager, skæve begivenheder og en masse mennesker, de skulle lytte til og engagere sig i – men mærkeligt nok var jeg aldrig blandt dem.

Da jeg var færdig med 10. klasse som 16-årig, besluttede jeg at flytte hjemmefra. På det tidspunkt havde jeg alligevel klaret mig selv rent praktisk i flere år.

Claus var i lære som maler i et firma, der havde kontor i nærheden af bagerforretningen, og han og hans kollegaer kom ofte forbi, flere gange dagligt, efter morgenmad, colaer og kager til eftermiddagskaffen.

En dag kom han alene ind i butikken for at købe en stang wienerbrød, og inden ekspeditionen var afsluttet, havde vi aftalt at gå ud og drikke en øl sammen den kommende fredag.

Herefter gik det stærkt. Vi blev kærester, og efter en tid præsenterede vi hinanden for venner og familie. Og Claus’ forældre var simpelthen de sødeste mennesker, jeg nogen sinde havde mødt.

De var meget gæstfri, og jeg følte mig altid velkommen, men der var jo heller ikke et rend af underlige mennesker, som jeg var vant til fra mit eget barndomshjem.

Claus og jeg havde travlt, men trivedes godt med hverdagen og hinanden. Weekenderne tilbragte vi tit sammen med Claus’ familie, der efterhånden blev udvidet med diverse kærester.

Claus’ bror, Kim, havde præsenteret os for forskellige piger, men da han mødte Laila, blev det hurtigt seriøst.

Faktisk så seriøst, at hun allerede et halvt år efter blev gravid, og da de først var kommet i gang med at udvide familien, kunne de ikke stoppe igen, så allerede året efter fik de endnu et barn.

På det tidspunkt var jeg blevet færdig som pædagog, og Claus havde købt sig ind i det malerfirma, hvor han var udlært. Vi var blevet gift, og det lå i kortene, at det var på tide at følge i Kim og Lailasfodspor.

Den dag jeg fyldte 25, vækkede Claus mig med flag og morgenmad på sengen. Der var tre gaver, og ud over et par øreringe og en bluse, som jeg havde ønsket mig, var der en lille pakke med en rangle.

– Jah, det er jo mest for sjov, Karen, men jeg tænkte bare, at vi måske snart er voksne nok til at blive forældre, sagde han med et lidt usikkert smil.

Emnet havde været oppe at vende før, men jeg følte mig ikke klar, så jeg havde sagt, at vi måtte tale om det, når jeg rundede mit første kvarte århundrede. Det gjorde jeg så nu, men jeg var bestemt ikke vågnet om morgenen med en følelse af, at verden så anderledes ud end dagen før.

– Lad os vente lidt med familieforøgelse, skat, men derfor kan vi jo godt øve os lidt på sagen, sagde jeg.  Og så hev jeg ham ned i sengen for at aflede hans opmærksomhed fra den lidt akavede situation.

Jeg var ikke i tvivl om, at jeg gerne ville være mor på et tidspunkt, men jeg var for nylig begyndt som pædagog i en børnehave, og jeg syntes, at jeg havde rigeligt med børn at forholde mig til, også når jeg havde fri.