Livsstil

En kostbar polterabend

30. juli 2021 Fortalt til Dorte Roholte. Modelfoto: Panthermedia
Sabines veninde ville have en stor fest, men det endte med surhed.

Veninder trods aldersforskel

Da jeg i 2018 var så heldig at kunne leje den ene halvdel af et dobbelthus, faldt jeg allerede på flyttedagen i snak med min nye nabo, som hed Sabine. Hun var på alder med min egen datter, nemlig 24, og hun boede sammen med sin kæreste Jakob og virkede rigtig sød og hjælpsom.

Hen over det næste års tid blev vi på trods af den store aldersforskel næsten en slags veninder. Jeg blev også inviteret med til fest, da de fejrede deres fælles 25-års fødselsdag. Jeg var bange for, at jeg ville føle mig alt for gammel i forhold til de øvrige gæster, men jeg fik den sjoveste aften, hvor jeg både hilste på mine naboers unge venner og deres familie.

Da Jakob i julen 2018 friede til Sabine, var jeg en af de første, der fik det at vide, for de kom ind til mig og skålede i champagne. De var glade og lykkelige, og nu gik hele den store bryllupsplanlægning i gang.

Sabine og Jakob ville selv holde festen i en sal, som kunne lejes til formålet, og der skulle være orkester, bryllupskage i fem lag og alt, hvad der hører sig til, blandt andet polterabend for både brud og gom.

Til fødselsdagen havde jeg hilst på Sabines bedste veninde Monika. Jeg blev overrasket, da hun fem måneder før brylluppet kontaktede mig og inviterede mig til Sabines polterabend. Jeg havde aldrig før deltaget i en polterabend, men havde hørt både godt og skidt om fænomenet.

Fordi jeg blev smigret, og fordi Sabines moster og Jakobs mor, som begge er ældre end mig, også skulle deltage, sagde jeg ja.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det blev alt for dyrt

Monika slog det stort op. Hun lavede en sms-liste, så hun kunne informere os alle på én gang, og der skulle lejes bus, så ingen skulle køre bil, og den vordende brud skulle ”bortføres” fra sit job en fredag eftermiddag.

Derefter skulle vi til en neglesalon, så skulle der optages en professionel video i et studie med Sabine, hvor hun sang en kærlighedssang til Jakob, og så skulle vi ud at sejle i en båd, hvor middagen ville blive serveret. Her ville en clairvoyant dukke op som en sidste overraskelse.

Mens jeg læste det igennem, tænkte jeg, at det måtte blive dyrt, og det passede. Alle deltagere skulle nemlig indbetale 1500 kroner på Monikas konto. Jeg havde råd til det, men jeg havde tænkt mig at give en bryllupsgave for cirka 500 kroner. Nu blev brylluppet væsentlig mere kostbart.

Jeg indbetalte de 1500 kroner, men det viste sig, at næsten halvdelen af de kvinder, der skulle have været med til Sabines polterabend, ikke ville betale så meget. Der blev sendt strømme af negative beskeder rundt i gruppen, og en masse utilfredshed og ballade endte med et stærkt barberet budget, fordi færre deltog.

Sabine blev overrasket på sit job, men jeg var en af de to, der måtte lægge bil til, for bussen var blevet aflyst. Besøget på neglesalonen blev til noget, mens resten foregik under væsentlig mere beskedne forhold end oprindeligt planlagt.

Vi kunne ikke se et regnskab

For Sabines skyld gjorde jeg mit yderste for at være glad og positiv, men det var der flere andre, der ikke var. Det viste sig nemlig, at Monika ikke kunne aflægge regnskab for, hvordan hun havde brugt de 1500 kroner, hver deltager havde indbetalt, og flere mente ikke, at arrangementet kunne have kostet så meget.

Vi betalte nemlig selv for vores mad på den restaurant, hvor vi spiste, og den clairvoyante kvinde kom til at afsløre, at hun gjorde det gratis som et led i sin uddannelse.

Jeg valgte at holde mund, men stemningen var dårlig, og det kunne stadig mærkes til brylluppet. Det gjorde heller ikke sagen bedre, at Monika gav en meget stor gave til brudeparret: en storbyferie til 3000 kroner.

– Det er sikkert os andre, der har betalt den, mumlede Sabines moster ærgerligt til mig.

Jeg må indrømme, at jeg tænkte det samme. Nu har jeg lige fået den glædelige nyhed, at min datter og hendes kæreste skal giftes. Jeg har besluttet, at hvis jeg bliver inviteret til polterabend, vil jeg takke nej. Det kan sikkert være en succes at ryste gæsterne sammen, men det kan også ende med utilfredshed og bryllupsgæster, der ser skævt til hinanden.

Send din egen historie til [email protected] - vi garanterer anonymitet.

Sponsoreret indhold