Mimi - Kærligt talt

Ingen vin til julemaden

30. november 2022 Af Mimi Jakobsen. Foto Shutterstock.
Søs har en søster, hvis nye kæreste er ædru alkoholiker. Det er første gang, han er med som gæst juleaften, og nu forlanger søsteren, at middagen bliver alkoholfri. Det er Søs ikke indstillet på, og hun har mistanke om, at det nærmere er søsterens idé end kærestens. Skal Søs rette ind og støtte sin nye svoger ved kun at servere vand til andestegen?
Vinglas

Kære Mimi

Efter at have været alene med sin søn i seks år traf min søster for lidt over et år siden en dejlig mand. De er flyttet sammen, og hun er nærmest forblændet af ham. Han er også god for hende, og hendes kærlighed er gengældt.

Han er ædru alkoholiker og har været på afvænning – han har været ædru i tre år og er helt åben om det tidligere misbrug, Min mand og jeg har været til frokost hos dem, hvor der kun blev serveret danskvand og saft, og det var helt fint med os.

Tarveligt over for nevøen

Men nu kommer balladen: I år er det min tur til at holde juleaften, hvor gæsterne er min søster, hendes kæreste og søn, vores forældre og et par familiemedlemmer mere. Nu har min søster imidlertid ringet og sagt, at hun forventer, at vi lader være med at servere vin til middagen. Hun mener ikke, det er rimeligt, at hendes kæreste skal sidde og se på, at vi andre drikker alkohol.

Det er min mand og jeg ikke enige i. Vi sætter pris på et godt glas vin, og det samme gør mine forældre. Min søsters kæreste kan vel ikke regne med, at alle skal gøre som ham? Som min mand siger, ville vi jo heller ikke lade være med at servere kage, selv om en i selskabet var diabetiker.

Min søster antydede, at hvis vi ikke retter os efter hendes ønske, kommer de ikke! Jeg synes, det er synd for hendes søn, hvis han ikke kan holde jul med sine kusiner og fætre og bedsteforældre.

Vi har ikke talt med kæresten selv. Det er min søster, der siger, at han har svært ved at se andre sidde og bælle! Det er der nu heller ikke tale om, at vi gør. Vi vil blot gerne nyde et par glas til den gode julemad. Hvad er din holdning?

- Mange hilsner Søs

Kære Søs

Jeg synes, du har fuldstændig ret. Din søsters kæreste har været alkoholfri i tre år og det er rigtigt godt gået. Men så må han også have vænnet sig til, at andre har andre vaner.

Jeg kan bestemt ikke se, at hele familien skal undvære julevinen på grund af ham, og spørgsmålet er jo også, om det overhovedet er ham selv, der har krævet det – eller det er din søsters egen idé?

Du kan tilbyde at købe alkoholfri vin til kæresten, men i øvrigt holde fast i jeres arrangement. Det er desuden meget egoistisk af din søster, hvis hun lader sin søn betale for kærestens afholdenhed. Jeg håber, I får en dejlig aften, med eller uden søster.

- Kærligt talt Mimi

Mimi Jakobsen
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

 

Sponsoreret indhold