Mimi - Kærligt talt

Min datter vil have en mommy makeover

26. september Mimi
Foto: Shutterstock
Mormors datter er blevet alene med to små børn og ønsker sig en såkaldt mommy makeover. Det er mormor, der skal finansiere den, og det har hun ikke lyst til, men bør hun give efter? Og ville du bruge 70.000 kroner på en skønhedsoperation?
Ung kvinder kigger på sin krop med et utilfreds udtryk.

Kære Mimi

Min datter er mor til to børn på 4 og 6 år. Desværre gik hendes ægteskab i stykker for et halvt år siden, og børnene bor på skift hos hende og deres far. Bruddet var hårdt, men efterhånden fungerer hverdagen heldigvis fint.

Nu har min datter imidlertid fundet ud af, at hun trænger til at få gjort noget ved sin krop, som naturligvis bærer præg af de to fødsler. Brysterne hænger lidt, og der er kommet mere fylde på mave og hofter. Hun vil gerne have det, som hedder en ”mommy makeover”. Det er en plastikoperation, hvor hun får løftet brysterne samt strammet op på mave og hofter. Sådan en operation koster omkring 70.000 kroner, og hun spurgt, om jeg vil betale. Det svarer nogenlunde til det beløb, man må give til sine børn skattefrit per år.

Jeg har råd, fordi jeg efter min mands død solgte huset og flyttede i noget billigere. Men efter min mening er det kun naturligt, at kroppen ændrer sig, og jeg synes, det er tåbeligt at bruge penge på plastikkirurgi. Jeg har påpeget over for min datter, at det måske kunne hjælpe, hvis hun begyndte at dyrke motion og skar ned på slik, kager og hvidvin. Det blev ikke godt modtaget! Hun “truer” med, at det er billigere at blive opereret i udlandet, og det vil hun gøre, hvis jeg ikke vil betale. Det har jeg læst skrækhistorier om, og jeg tror egentlig heller ikke, at hun tør.

Men jeg er i tvivl om, hvorvidt jeg er for stejl i min holdning. Jeg har jo pengene, og jeg kan også give hendes søster et tilsvarende beløb. Har du et godt råd?

- Med venlig hilsen Mormor

Kære Mormor

Jeg har været i tvivl om mit svar, for umiddelbart er jeg enig med dig i, at man skal lade sin krop udvikle sig med tiden og acceptere forandringerne. Men jeg tror også, at din datter har brug for at begynde på en frisk efter sin skilsmisse. Hun står alene med to små børn, og hun føler sig nok noget slidt.

Eftersom du har økonomen til at hjælpe, synes jeg, du skal finansiere projektet – og sørge for, at søsteren får samme beløb. Dine døtre skal alligevel arve dig en dag, og man siger jo, at det er bedre at ”give med den varme hånd end med den kolde”. Glæd dine døtre, mens du kan, og lad dem bruge gaven efter smag og behag.

- Kærligt talt Mimi

Mimi Jakobsen kærligt talt

Skriv til Mimi

Hver uge svarer Mimi Jakobsen skarpsindigt og med et glimt i øjet på stort og småt.

Hvis du har et spørgsmål til Mimi Jakobsen, kan du skrive til hende på e-mail: [email protected].

Sponsoreret indhold