Mimi - Kærligt talt

Nervøs for gaven

26. april Af Mimi Jakobsen
Foto: Colourbox
En bekymret mor er nervøs, fordi hendes datter får en rejse til London i konfirmationsgave af sin farmor. Farmor og barnebarn skal alene afsted, og det er konfirmandens mor ikke tryg ved.
Forsigtig smilende konfirmand i fin, hvid kjole holder en gavepose med flag

Kære Mimi

Vores datter skal konfirmeres, og nu har hendes farmor bebudet, at hun vil give en rejse til London i gave. Altså en tur for de to alene.

Det gør mig utryg, for min svigermor har ikke altid helt styr på tingene, og hun kan nemt komme til at drikke lidt rigeligt alkohol. Et par gange har vi været ude for, at hun er faldet i søvn, når hun har passet vores børn. Vi har også en søn på 6 år. Det skete, efter børnene var puttet. Farmor lå og sov på sofaen, og børnene begyndte tulle rundt i huset igen. Vi har selvfølgelig talt med hende om det, og hun har sagt undskyld. Og som hun selv påpeger, skete der ikke sket noget.

Min mand synes, turen til London er en fin idé, og jeg er sikker på, vores datter vil mene det samme. Men jeg er altså ikke rigtig begejstret! Vores datter er ikke særlig moden af sin alder, så hun vil ikke kunne tage affære, hvis der sker noget uventet.

Jeg har sagt til min mand, at vi må kræve, at farmor ikke drikker alkohol på turen. Desværre kender jeg hende godt nok til at vide, at hun kan finde på at snuppe sig en lille én alligevel. Hun bliver også forvirret, når hun skal finde rundt i større byer, og hun har ikke været i London, siden hun var ganske ung.

Hverken min mand eller jeg vil have mulighed for at tage med på rejsen, og farmor holder også fast i, at det skal være en oplevelse for hende og vores datter alene. Hun har læst Harry Potter for børnene, og de skal blandt andet se museet om det univers. Har du et godt råd?

- Kærlig hilsen En bekymret mor

Kære Bekymrede mor

Jeg forstår sådan set godt, at det er en lidt usikker situation. Alligevel vil jeg anbefale dig at stole på både din svigermor og din datter. England er et land, hvor man kan forstå sproget, og jeg er sikker på, at din datter taler et rimeligt engelsk, for det gør de fleste unge. Der vil formentlig være hjælpsomme mennesker, hvis noget skulle gå skævt, og måske bliver din datter endda mere moden af at få lidt ansvar for turen.

Du kan hjælpe dem med at forberede turen. Find ud af, hvor de skal bo, og undersøg, hvilke seværdigheder der er i nærheden. Du kan også forklare din datter lidt om, hvordan de kommer rundt i byen. Lad hende leve sig ind i turen på forhånd – farmor vil med garanti lade hende bestemme en del.

I det hele taget synes jeg, du skal se positivt på, at din datter får en dejlig oplevelse med sin farmor.

- Kærligt talt Mimi

Mimi Jakobsen

Sponsoreret indhold