Mimi - Kærligt talt

Smittet med en pinlig sygdom

24. oktober Af Mimi Jakobsen
Foto: Colourbox
TL har fået fnat, og det er hun flov over at indrømme over for en særlig sygdomsforskrækket kollega, som hun måske har smittet. Ville du fortælle om en pinlig sygdom?
Kvinde klør sig på albuen

Kære Mimi

Jeg var for nylig i sommerhus i en forlænget weekend med et vennepar med børn, der viste sig at have fnat, og jeg blev uheldigvis smittet. Jeg fandt ud af det, aftenen før jeg skulle på arbejde igen. Jeg skyndte mig på apoteket om morgenen og begyndte behandlingen med det samme.

Jeg har læst mig frem til, at fnat kun smitter ved tæt kontakt, men jeg krammede (i forglemmelse) et par af mine kolleger den første morgen, jeg kom tilbage, og nu er jeg hunderæd for, om jeg har smittet dem. Jeg skrev en mail til den ene kollega samme aften og fortalte om min bekymring, og hun tog det helt roligt.

Problemet er, at jeg ikke har sagt det til min anden kollega, da hun er meget bakterieforskrækket og hysterisk over for sygdom. Jeg er bange for, at hvis det kom hende for øre, at jeg har haft fnat, ville hun mere eller mindre ubevidst holde fysisk afstand til mig. Det ville jeg føle var akavet og pinligt. Hvad skal jeg gøre? Jeg er kureret nu.

- Hilsen TL

Kære TL

Du skal på med vanten og gå til kollegaen. Hun skal til lægen og undersøges. Det skylder du hende.

Vi har nok alle en lidt skamfuld holdning til fnat, fordi vi forbinder det med noget beskidt. ”Det er til at få fnat af,” siger vi af og til. Men fnat rammer alle grupper i samfundet, og det er en hudsygdom som mange andre.

Heldigvis er der en god behandling, som du selv har oplevet. Men sygdommen ER smitsom, og så har man et ansvar for andre.

Jeg har i øvrigt selv skruet ned for krammeriet efter coronapandemien. Det gælder selvfølgelig ikke den nærmeste familie, men jeg har nok tidligere været lidt for rundhåndet – eller rundarmet – med at give krammere.

- Kærligt talt Mimi

Mimi Jakobsen kærligt talt

Skriv til Mimi

Hver uge svarer Mimi Jakobsen skarpsindigt og med et glimt i øjet på stort og småt.

Hvis du har et spørgsmål til Mimi Jakobsen, kan du skrive til hende på e-mail: [email protected].

Sponsoreret indhold