Mimi - Kærligt talt

Svigermor tager pippet fra mig

3. maj Af Mimi Jakobsen
Foto: Shutterstock
Marlenes svigermor bor i England, og nu vil hun komme på besøg i 14 dage, fordi hendes barnebarn skal døbes. Det kan Marlene slet ikke overskue, for stemningen mellem hende og svigermoren er altid anstrengt. Mimi råder dog Marlene til at vælge den positive vinkel ...
Ældre, skrap kvinde står og ser bidsk ud bag sin unge svigerdatter

Kære Mimi

For to år siden blev jeg gift med en dejlig mand, der er englænder. Vi flyttede til Danmark for et par måneder siden, og vi har netop fået en lille pige.

Kort fortalt har min mand haft en turbulent barndom, da hans far var voldelig, og det betyder, at hans mor er meget beskyttende over for ham. Han har haft svært ved at knytte sig til andre, og jeg er en af de eneste, han er tæt på – bortset fra moren.

Problemet er, at jeg aldrig har følt mig velkommen hos min svigermor. Der har altid været en underlig stemning mellem os, og hun havde også svært ved at være glad på vores vegne, da vi ventede os.

Nu skal vi holde barnedåb, og min svigermor er allerede i gang med at planlægge at komme på besøg fra England – ikke bare et par dage, men i to uger, hvor hun mener, hun skal bo hos os. Jeg mener selvfølgelig, hun skal med til barnedåben, men at skulle have hende boende i vores lejlighed i 14 er ved at tage pippet fra mig. Min mand synes, det er alletiders. Hvad skal jeg gøre?

- Hilsen Marlene

Kære Marlene

Du skal først og fremmest glæde dig over, at din svigermor ikke er din nabo i det daglige. Måske kan I finde på en undskyldning for at korte besøget lidt ned, men ellers må du finde en måde at overleve på.

Trøst dig med, at 14 dage er billigt sluppet i forhold til at have hende på besøg i tide og utide. Det jo også være, at svigermor bliver så begejstret for sit lille barnebarn, at hun bliver mere venlig stemt over for dig.

Jeg synes desuden, du skal forsøge at få tøet hende op, for det er dejligt for børn at have bedsteforældre. Der skal to til en tango, og svigermor er måske ked af, at hendes søn har giftet sig med en udlænding, så hun ikke ser så meget til ham.
Jeg håber, I får en hyggelig visit og en dejlig barnedåb.

- Kærligt talt Mimi

Mimi Jakobsen

Sponsoreret indhold