bagværk
Nøddekager med jordbærskum
9. august Af Camilla Biesbjerg Markussen. Foto: Columbus Leth.
Nyd en himmelsk smagsoplevelse med lækre nøddekager, der smelter på tungen. Top dem med luftigt jordbærskum!

6 personer
Nøddekager:
100 g hasselnødder
75 g kiks, f.eks. Digestive eller Mariekiks
2 æggehvider
150 g sukker
½ tsk. vaniljepulver
½ tsk. bagepulver
¼ tsk. salt
6 små aluforme eller muffinforme
Lidt smør og hvedemel til formene
Jordbærskum:
2 blade husblas
200 g jordbær
40 g flormelis
Korn af ½ vaniljestang
1 spsk. citronsaft
2 dl piskefløde
En sprøjtepose med stor, rund tylle
Til servering:
100 g blandede friske bær, f.eks. jordbær, brombær og ribs
1 tsk. flormelis
Fremgangsmåde:
Nøddekager:
- Tænd ovnen på 200º.
- Rist hasselnødder gyldne i ovnen i 5-10 minutter. Afkøl let, og gnid de løse skaller af.
- Blend 70 g af hasselnødderne til fint mel i en minihakker. Skær de sidste 30 g hasselnødder i halve.
- Knus kiks til meget fine krummer.
- Skru ovnen ned på 175º.
- Smør de 6 små forme med smør, og drys dem med mel.
- Rør æggehvider og sukker sammen i en skål uden at piske det, og vend de 2 slags hasselnødder, kiksekrummer, vaniljepulver, bagepulver og salt i med en dejskraber.
- Fordel dejen i formene, og bag kagerne i ovnen i 15-17 minutter, til de er gyldne.
- Afkøl dem på en bagerist, før du tager dem ud af formene.

Læs også
Jordbær-appelsin-dessert
Jordbærskum:
- Læg husblas i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter.
- Rens jordbær, og skær dem i tern.
- Kog jordbær, flormelis, vaniljekorn og citronsaft sammen i en gryde ved svag varme i 5 minutter. Tag gryden af varmen, og blend jordbærmassen til en glat puré med en stavblender direkte i gryden.
- Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme jordbærpuré.
- Sæt jordbærpuréen på køl i 10 minutter.
- Pisk fløden til blødt skum. Vend det forsigtigt sammen med jordbærpuréen.
- Sæt jordbærskummet på køl i ca. 1 time, til det er så fast, at det kan sprøjtes ud i toppe.
- Fyld jordbærskummet i sprøjteposen, og sprøjt den ud i høje toppe oven på nøddekagerne.
- Sæt kagerne på køl i mindst 2 timer, til jordbærskummet har sat sig.

Læs også
Nøddekage med ricottacreme
Servering: Pynt kagerne med bær og sigtet flormelis lige før servering.