bagværk

Nøddekager med jordbærskum

9. august Af Camilla Biesbjerg Markussen. Foto: Columbus Leth.
Nyd en himmelsk smagsoplevelse med lækre nøddekager, der smelter på tungen. Top dem med luftigt jordbærskum!
6 personer
Nøddekager:
100 g hasselnødder
75 g kiks, f.eks. Digestive eller Mariekiks
2 æggehvider
150 g sukker
½ tsk. vaniljepulver
½ tsk. bagepulver
¼ tsk. salt
6 små aluforme eller muffinforme
Lidt smør og hvedemel til formene
Jordbærskum:
2 blade husblas
200 g jordbær
40 g flormelis
Korn af ½ vaniljestang
1 spsk. citronsaft
2 dl piskefløde
En sprøjtepose med stor, rund tylle
Til servering:
100 g blandede friske bær, f.eks. jordbær, brombær og ribs
1 tsk. flormelis

Fremgangsmåde:

Nøddekager:

  1. Tænd ovnen på 200º.
  2. Rist hasselnødder gyldne i ­ovnen i 5-10 minutter. Afkøl let, og gnid de løse skaller af.
  3. Blend 70 g af hasselnødderne til fint mel i en minihakker. Skær de sidste 30 g hasselnødder i halve.
  4. Knus kiks til meget fine krummer.
  5. Skru ovnen ned på 175º.
  6. Smør de 6 små forme med smør, og drys dem med mel.
  7. Rør æggehvider og sukker sammen i en skål uden at ­piske det, og vend de 2 slags hasselnødder, kiksekrummer, vaniljepulver, bagepulver og salt i med en dejskraber.
  8. Fordel dejen i formene, og bag kagerne i ovnen i 15-17 minutter, til de er gyldne.
  9. Afkøl dem på en bagerist, før du tager dem ud af formene.

Jordbærskum:

  1. Læg husblas i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter.
  2. Rens jordbær, og skær dem i tern.
  3. Kog jordbær, flormelis, ­vaniljekorn og citronsaft sammen i en gryde ved svag varme i 5 minutter. Tag gryden af varmen, og blend jordbærmassen til en glat puré med en stavblender direkte i gryden.
  4. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme jordbærpuré.
  5. Sæt jordbærpuréen på køl i 10 minutter.
  6. Pisk fløden til blødt skum. Vend det forsigtigt sammen med jordbærpuréen.
  7. Sæt jordbærskummet på køl i ca. 1 time, til det er så fast, at det kan sprøjtes ud i toppe.
  8. Fyld jordbærskummet i sprøjteposen, og sprøjt den ud i høje toppe oven på nøddekagerne.
  9. Sæt kagerne på køl i mindst 2 timer, til jordbærskummet har sat sig.

Servering: Pynt kagerne med bær og sigtet flormelis lige før servering.

Sponsoreret indhold